Slovenija
55 ogledov

Italijani: Cimos nas ne zanima več

primorska23.04.2008, koper, cimos, foto barbara milavec primorska23.04.2008, koper, cimos, foto barbara milavec
Čeprav je vlada še konec minulega tedna ponavljala, da vrata za prodajo Cimosa še niso zaprta, nesojeni italijanski kupec ponavlja nasprotno.

Iz podjetja TCH Cogeme, preko katerega je italijanski sklad Palladio Finanziaria nameraval kupiti Cimosa, so tako danes ponovno sporočili, da jih prevzem ne zanima več. "Že 20. februarja 2017 smo sporočili, da določeni odložni pogoji, ki bi morali biti izpolnjeni najkasneje do 31. januarja 2017, še vedno niso izpolnjeni, posledično so pravni dokumenti, sklenjeni s konzorcijem prodajalcev, avtomatsko prenehali veljati," so nesojeni italijanski kupci navedli v sporočilu za javnost in pri tem izpostavili, da so svojo odločitev o umiku iz transakcije že sporočilu konzorciju prodajalcev.

Za njihov odstop je ključen še nerešeni spor med Cimosom in hrvaško slabo banko DAB. Slovenija in Hrvaška naj bi sicer teden dni po odstopu od napovedanega nakupa le našli dogovor. Državni sekretar Aleš Cantarutti pa je po zadnji seji vlade poudarjal, da je zdaj vse na Italijanih.

Čeprav bi bil stečaj podjetja realna možnost, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek poudarja, da o stečaju ni govora, saj država pripravlja načrt B.

Komentarjev 7
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:25 28.februar 2017.

    Tole mešetarjenje z Cimosom mi ni čist nič všeč. Nevem če ni bil že na začetku plan da se prekorači rok zato da imamo potem spet državo in lobije pripopane na to podjetje. Zakaj ne pustite slabih podjetij propast? To ...prikaži večTo ustvarja netržno gospodarstvo. Ne rečem infrastrukturnih podjetij..te morajo biti državni lasti..ampak Cimos?? Če ne znamo prepustit roke trgu ; potem bomo vedno sužnji dajanju uslug korporacijam.

  • Papaja Popi 11:37 28.februar 2017.

    To je to, če verjameš Hrvatarjem .

  • macola 09:46 28.februar 2017.

    Ok...hrvati res niso perle....tvoj dopust nima veze s tem...a najprej je treba pred svojim pragom pomesti, mar ne?! V zadnjih 4 letih je država vrgla v Cimos 130 Mil.€! Kje je ta denar, za kaj je bil porabljen...se omenjajo kakšna ...prikaži več imena uprav, nadzornikov???? Vse se je začelo tam, a ne?! Kadrovanje "svojih" na DUTB in SDH, kjer je važno da je naš, so pa vsi beboti ala TILEN SMOLNIKAR! S hrvati je samo 10% problema...In ZL sedaj predlaga novo državno dokapitalizacijo Cimosa, da se rešijo delovna mesta....kreteni!!!! Cmerar pa skoraj slavnostno sejo za 400 novih "lakircev" v Hočah....ko pa 2000 ljudem grozi cesta, se pa skrije....bebo, ki s ta malo glavo razmišlja!