Slovenija
20 ogledov

Iz fontane za 350 tisoč evrov bo teklo pivo

Pivo Profimedias
V Žalcu bodo z denarjem od eurojackpota postavili 350.000 evrov vredno fontano, iz katere bo teklo zeleno zlato.

"Žalčani si pri nekaterih naložbah pomagajo tudi z denarjem, ki so ga dobili na račun dobitnika eurojackpota. Od dobrih štirih milijonov evrov so do zdaj porabili polovico. Nekaj denarja nameravajo vložiti tudi v fontano zelenega zlata, ki naj bi bila edinstveni turistični objekt," v današnjem Dnevniku piše Mojca Marot

Kot piše časnik so Žalčani z denarjem, ki so ga dobili leta 2014, ker je nekdo s stalnim prebivališčem v občini zadel eurojackpot, prenovili in razširili avlo Doma II. slovenskega tabora, ta kar so odšteli pol milijona evrov. 

Pivo na žeton

Zdaj naj bi zgradili še t. i. fontano zelenega zlata, nekakšno pokuševalnico piva, ki bi bila edina te vrste v Evropi in s katero bi v Savinjsko dolino privabili ne le domače, ampak tudi tuje turiste. Fontana bi po poročanju časnika stala na mestnem parku ob tržnici. 

"Ideja Žalčanov je, da bi si obiskovalci iz nje lahko natočili pivo, tako kot v Rogaški Slatini mineralno vodo," še piše Dnevnik. "Vsak obiskovalec bi za ceno šestih evrov kupil inteligentni vrček s kodo, kar bi mu omogočilo degustacijo trikrat po dva decilitra različnih vrst kakovostnega piva. Želijo pa si vrst piva, ki bi bilo iz pridelanega aromatičnega savinjskega hmelja."

Denar tudi od donacij

Nekateri svetniki menijo, da gre za razmetavanje denarja, ki bi ga lahko porabili tudi veliko koristneje, a žalski župan je Janko Kos prepričan, da gre za dober razvojni, turistični produkt. Kot je ocenil za časnik, bi bila naložba lahko vredna tudi manj, saj so že sedaj veliko denarja zbrali s pomočjo donacij, ki jih še vedno zbirajo.

Komentarjev 8
  • romy 12:31 07.februar 2016.

    Dobili so 4 milj.,pa še z donacijami zbirajo...? Pohlep? Naj raje kot za alkohol,dajo za otroke,za bodoče generacije,ampak ne za računalnike...zamislite se!!!

  • izRODEk 20:44 05.februar 2016.

    To je to! SD - Socialni demokrati so (poleg SDS-a) največja rak rana naše družbe. Nesposobni idioti, ki bi le zapravljali denar drugih. To državo so zafurali dvoji: SD in SDS norci.Žalec je bilo lepo mesto, danes je ...prikaži več to le še skupek interesnih dejavnosti - ti cepci so vse uničili. Ustavimo SD(S), pa bo v tej državi spet vse ok.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:24 05.februar 2016.

    Kaj a je župan pijanček da si ni uspel zamislit boljšega načina da bi zapravil denar?