Slovenija
17 ogledov

Iz prodaje umaknili otroške šampone

Zaradi prevelike vsebnosti dioxana, potencialno rakotvorne kemikalije, so iz pro Žurnal24 main
Zaradi prevelike vsebnosti dioxana, potencialno rakotvorne kemikalije, so iz prodaje umaknili 250 ml šampon in gel za prhanje Beauty Kids. Kupci izdelka ste upravičeni do povrnitve kupnine.
Ime izdelka: Beauty Kids, 250 ml šampon in gel za prhanje
EAN koda: 2200026915656
Lot.: 004105
Proizvajalec: Mann&Scröder GmbH, Bahnhofstrasse 14, 74936 Siegelsbach, Deutschland
Distributer: Mueller Drogerija d.o.o., Celovška cesta 492

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora kozmetičnih izdelkov odvzel več vzorcev otroške kozmetike, ki se spere s kože, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi.

Izdelki so bili analizirani v laboratorijih inštituta za varovanje zdravja, in sicer na alergene, konzervanse, dioxan 1,4, mikrobiologijo ter pregled sestavin vzorca. "Opravljene analize za navedeni vzorec so pokazale, da izdelek ni skladen z zakonom o kozmetičnih proizvodih, saj vsebuje določeno vsebnost dioxana 1,4, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje," so sporočili iz zdravstvenega inšpektorata.

Izdelke je distributer po pozivu inšpektorata in Zveze potrošnikov Slovenije že umaknil s trga.

Rakotvorna kemikalija
Če imate izdelek doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, upravičeni ste do povrnitve kupnine. Dioxan lahko v telo prodre skozi kožo, je potencialno rakotvorna kemikalija in jo pogostokrat odkrijejo prav v šamponih in gelih za prhanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.