Slovenija
17 ogledov

Iz šole brodil po reki

Zaradi obnove mostu je obvoz urejen po državnih cestah, pešci pa lahko uporablja Žurnal24 main
Zaprtje mostu. Tri dni krajani niso mogli do železniške in šolarji do avtobusne postaje.

Most čez Temenico na Zidanem Mostu je za krajane z desnega brega edina možnost, da pridejo peš do železniške postaje Štefan in postajališča za šolski avtobus. Potem ko so most zaradi začetka obnove sredi prejšnjega tedna zaprli, pa so za ustrezno nadomestno pešpot poskrbeli šele tri dni pozneje. “Desetletnik je Temenico kar prebrodil, ker ni mogel domov po mostu. Kdo bi odgovarjal, če bi se mu kaj zgodilo?” se sprašujejo krajani.

25 tisoč in 680 evrov bo direkcija za ceste plačala za obnovo mostu čez Temenico na Zidanem Mostu.

Po brvi
Zakaj se je zapletlo, smo vprašali CGP Novo mesto, s katerim je Direkcija Republike Slovenije za ceste (DRSC) oktobra sklenila gradbeno pogodbo za izvedbo del, a odgovora do zaključka redakcije nismo prejeli. Kot nam je povedala Sandra Kržan z DRSC, je bilo po navedbah nadzornega inženirja v petek z lastnikom zemljišča neposredno ob mostu dogovorjeno, da se lahko uporablja brv, ki jo ima postavljeno za lastne potrebe. “Zato je začel izvajalec 7. maja postavljati potrebno signalizacijo in označevati pešpot,” je pojasnila.

Rok za dokončanje del je 30. avgust. Izvajalec je za zdaj odstranil leseni del objekta in odkril bistveno več lokalnih poškodb, “kot jih je bilo zaznati v fazi izrednega pregleda, zato je bila predlagana zamenjava jeklene konstrukcije z novo”, je še povedala Kržanova.

Ko bo denar
Trebanjci opozarjajo ne le na nujnost obnove tega mostu, temveč že dlje tudi na izjemno slabo stanje mostu na Gorenjih Ponikvah. Kot nam je povedala Nina Rangus z DRSC, bo projektna dokumentacija predvidoma izdelana do konca leta. “Dela pa bomo začeli, ko bodo za to zagotovljena finančna sredstva v državnem proračunu. V letih 2011 in 2012 začetek del ni predviden,” je pristavila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.