Slovenija
108 ogledov

Iz Trbovelj s to napravo na Kickstarter po 64 tisoč dolarjev

Hillstrike snowtrike Kickstarter
Skupina navdušencev nad adrenalinskimi športi iz Trbovelj je danes začela s kampanjo na Kickstarterju za trismučnik Hillstrike snowtrike, s katerim želijo doživetja na gorskem kolesu pripeljati na smučine. Njihov cilj ni le zbrati 64.000 dolarjev za začetek večje proizvodnje, temveč tudi ustvariti novo skupnost navdušencev nad zimskimi športi.

Ustanovitelj Hillstrika, gorski kolesar in navdušenec nad ekstremnimi športi Matic Hribar, je že leta 2011 začel razmišljati, kako bi podaljšal sezono za gorska kolesa tudi preko zime.

Rezultat petletnega razvoja od prvega prototipa do današnjega izdelka je trismučnik, ki je enostaven ter hkrati vzdržljiv tudi za ekstremno rabo, so povedali v ekipi Hillstrike snowtrike.

 

Zgraditi želijo čimvečjo skupnosti

V prihodnje bodo v ekipi pozornost namenili predvsem gradnji skupnosti.

"Plan je zgraditi čimvečjo skupnost v Evropi in tudi širše, podobno kot se je zgodilo z deskanjem na snegu v 90. letih. Poleg tega pa imamo tudi dobro začrtan plan razvoja trismučnika in tudi drugih podobnih rekvizitov," je povedal Rok Prašnikar iz Hillstrike snowtrike.

Hillstrike snowtrike | Avtor: Kickstarter Kickstarter

Hillstrike snowtrike bo tudi prvi projekt Katapulta za startupe, ki ga pripravlja trboveljska družba za izdelavo programske opreme in proizvodnjo elektronskih komponent Dewesoft.

Inkubator Katapult bo zaživel v naslednjih tednih, namenjen pa bo tehnološkim podjetjem s fizičnimi izdelki. V ekipi ob tem pričakujejo, da jim bo Katapult omogočil mreženje v poslovnem svetu, pomagal vzpostaviti proizvodnjo, odprl pot do tujih trgov "ter s tem olajšal zagon podjetja na vseh področjih," je še povedal Prašnikar.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Harrison 07:26 10.februar 2016.

    S takim so se fural že moji sošolci v dobrih 70-tih. To pa je izum !

  • Buča Pepa 06:40 10.februar 2016.

    Stiga to za otroke dela že 35 let!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:57 10.februar 2016.

    Nevem če je tole ravno izum. Se mi zdi da sm neki tazga že nekaj let prej nekje videl.