Slovenija
28 ogledov

Iz vrtca še letos

V Mojci bi lahko v izpraznjenih prostorih sprejeli do 48 dodatnih otrok. (Foto: Žurnal24 main
Vrtec Mojca. Z izselitvijo GTV bi občina pridobila dva oddelka.

Dva oddelka bi lahko kranjska mestna uprava oblikovala v prostorih, ki jih v vrtcu Mojca trenutno zaseda GTV – Gorenjska televizija. Stiske zaradi dolge čakalne vrste s tem ne bo rešila, bi jo pa v času, ko poskuša krizo reševati tudi s podelitvijo koncesije, vsaj malo omilila.

Najem vrtca
Dajanje vrtčevskih prostorov v najem se zdi v času hude prostorske stiske marsikomu nesmiselno. Vodstvo občine je pojasnilo, da izhaja iz obdobja, ko so imeli vrtci precejšnje presežke. Letom intenzivne gradnje je namreč sledilo drastično upadanje števila otrok. Nekatere oddelke so zato celo zapirali. “Bistveno povečanje potreb se je znova začelo pred dvema letoma, ko je država sprejela odločitev o brezplačni oskrbi drugega otroka. Tako smo leta 2009 odpovedali vsa najemna razmerja, razen z VDC Kranj, ki je prav tako v vrtcu Mojca,” pravijo v mestni upravi.

Ni preprosto
GTV je en prostor že vrnil, preostalih še ne. “Dogovarjamo se za izpraznitev,” zatrjuje predstavnica za odnose z javnostmi Mendi Kokot, pri GTV pa upajo, da se bo to zgodilo še letos. O selitvi so razmišljali že pred leti, a je načrt padel v vodo. V Mojci imajo del produkcije, katere selitev ne bo preprosta, prav tako ne poceni, opozarja Maja Zagoričnik z GTV. Zaradi tehničnih zahtev vsaka lokacija ni primerna, selitev pa bi lahko stala tudi sto tisoč evrov, ocenjuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.