Slovenija
144 ogledov

Izbrali optimalno traso ceste

Vili Rezman (desno) še ne ve, do kdaj bo cesta zgrajena. Žurnal24 main
Župan Ruš Vili Rezman je sporočil, da so izbrali traso ceste, ki bo povezovala Ruše z Mariborom. Kdaj se bo gradnja ceste zaključila, še ni znano.

" Med tremi zamislimi je bila kot ekonomsko in okoljsko optimalna izbrana trasa ruške obvoznice, ki bo potekala od Ruš proti tovarni Geberit, ob železniški progi severno do Limbuša, nato bo zavila proti Pekrski gorci, proti RTV-centru, ter se priključila na južno vpadnico v Mariboru in avtocesto Ljubljana–Maribor," pojasnjuje potek obvoznice Vili Rezman, župan Občine Ruše.

 
 

Obvoznica bo Ruše in okoliške kraje rešila tovornega prometa in nas povezala z Mariborom.

Vili Rezman, župan Občine Ruše

 
Rok še ni znan
Obvoznica, ki se bo zgradila v treh fazah, bo dolga devet kilometrov in bo stala približno 40 milijonov evrov, pravi in dodaja: " Do leta 2011 sta predvidena ureditev dokumentacije in odkup zemljišč v zasebni lasti. Rok, kdaj bo cesta zgrajena, ni določen, da bi bil do leta 2013 zgrajen vsaj ruški del, pa dvomim."

Na ponedeljkovi predstavitvi je bilo poudarjeno, da je cesta Maribor–Ruše enako prometna kot cesta Maribor–Dravograd. " Zato so nas predstavniki Direkcije RS za ceste opozorili, naj bomo pri odmerjanju širine gabaritov radodarni," še pove župan Ruš.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.