Slovenija
107 ogledov

Izbrali so Udovča

nesrečna hiša, bosanska hiša, Senovo Nada Černič Cvetanovski
Avbljevo bo v občinskem stanovanjskem podjetju Rudar Senovo zamenjal Udovč.

Viktorijo Avbelj, ki je podjetje Rudar Senovo vodila zadnja štiri leta, bo zamenjal Goran Udovč, je včeraj sklenil nadzorni svet (NS) tega podjetja. Na razpis se je po naših informacijah poleg dozdajšnje direktorice in Udovča, ki je zaposlen kot direktor občinske uprave v Dolenjskih Toplicah, prijavil Božidar Resnik, nekdanji predsednik uprave 
Kostaka.

Udovča so, kot nam je povedal Janko Avsec, predsednik NS, izbrali kot najprimernejšega za uresničevanje vizije, ki jo je Občina Krško zarisala v svoji stanovanjski in energetski politiki. Podjetje je občina kupila pred dobrim letom in ga nato še dokapitalizirala, tako da je zdaj v njeni skoraj stoodstotni lasti.

Zapletov ni bilo

Čeprav so o izboru direktorja v javnosti krožile informacije o zapletih, je Avsec zatrdil, da so Udovča vsi člani NS, poleg njega sta to še Vlado Grahovac in Jože Gabrič, izbrali soglasno. “Zbiranju ponudb so v drugi fazi sledili razgovori s kandidati, včeraj pa izbor,” je pojasnil.

Udovč je svojo vizijo vodenja podjetja, kot nam je povedal, gradil na nameri občine ob nakupu Rudarja, da bi v njem uresničila svojo stanovanjsko in socialno politiko. “Ena izmed idej, ki jih nameravam izpeljati, so odkupi hiš, v katerih so starejši ljudje ostali sami – njim zagotoviti varovana stanovanja, hiše pa preurediti za mlade družine,” je sklenil Udovč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.