Slovenija
65 ogledov

Izdali opozorilo: do štirideset centimetrov snega

sneg Saša Despot
Agencija Republike Slovenije za okolje je izdala opozorilo. Slovenijo bodo zajele močne padavine, sneg pa se bo spustil do nižin.

"Zaradi poglobitve ciklona nad severnim Jadranom bodo Slovenijo danes sredi dneva zajele padavine, ki bodo predvidoma ponehale jutri dopoldne. Sprva bo po nižinah deževalo, zvečer in ponoči pa se bo meja sneženja marsikje v notranjosti Slovenije spustila pod 400 m nadmorske višine," so zapisali v opozorilu, ki so ga izdali ob 9. uri. 

alarm slovenija | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si

Glede na trenutne napovedi bo količina padavin v večjem delu države v 24 urah znašala od 30 do 60 milimetrov. Po nižinah v notranjosti države bo ponekod lahko zapadlo do okoli 10 centimetrov mokrega snega, količina snega pa bo z nadmorsko višino hitro naraščala. "Nad okoli 600 metri nad morjem bo zapadlo predvidoma od 20 do 40 centimetrov snega, nad 1000 metri pa ponekod tudi okoli pol metra," napovedujejo. 

V nočnem času lahko na Primorskem pričakujejo tudi močne sunke burje, ki bodo dosegali hitrosti okoli 100 kilometrov na uro. Že jutri dopoldne se bodo razmere umirile, na severu in vzhodu države pa bo še pihal severni veter. 

Prihodnji teden bo suh

V nedeljo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. V ponedeljek bo v vzhodni Sloveniji pretežno oblačno, drugod delno jasno. Od ponedeljak do petka bo predvidoma prevladovalo suho vreme. Ob koncu tedna pa bo spet večja verjetnost padavin. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • xbit 23:17 11.november 2016.

    Ma delaste tk kažin kakor, da bo prišla snežna apokalipsa... Kar nekaj!

  • asmas 19:20 11.november 2016.

    ko nas je prizadel žled so bile trgovine večinoma zaprte -vsaj nekaj dni.no tisti,ki ne veste kaj je to ko si 10 dni brez elektrike in pitne vode bodite raje tiho.zalogo za nekaj dni moraš vsekakor imeti predvsem pozimi.Arsu pa ...prikaži več kdor zaupa naj zaupa ostali pa bodite tiho.So že večkrat opozarjali na nevšečnosti pa se je izkazalo da DARS ni pripravljen kljub večdnevnim javnim opozarjanjem.Me zanima kdaj bodo začeli s pluženjem.Verjetno ko bo 20 cm snega in zastoj na vrhniškem klancu.Potem bodo pa vsi drugi krivi samo dars ne.

  • AnzeSmolej 14:52 11.november 2016.

    Tako je Davki Davki Davki vmes pa še kak DDV! čisto by the way, president elect Donald Trump ne verjame v globalno segrevanje ! Tip je pameten!