Slovenija
7515 ogledov

Izdano opozorilo: Pričakujte močnejše nalive!

Nalivi Epa
Občasne krajevne padavine so se razširile nad vso državo. Agencija za okolje je izdala opozorilo.

V zahodnem delu države bodo zjutraj, dopoldne in sredi dneva možni krajevno močnejši nalivi. Za severozahod države je Arso izdal oranžno opozorilo. Za osrednjo in jugozahodno Slovenijo velja rumeno opozorilo. 

vreme | Avtor: ARSO ARSO

Popoldne bodo padavine od zahoda postopno slabele in do večera večinoma ponehale. Ob morju bo dopoldne pihal okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, ob morju do 19 °C.

Gibanje padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin

Sobota bo v zahodni polovici države večinoma sončna. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Drugod po državi bo zmerno, ponekod na vzhodu pretežno oblačno in povečini suho. V višjih legah in po nižinah predvsem vzhodne Slovenije bo pihal severni veter, napoveduje Arso. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale od 1 do 7, na Primorskem do 10, najvišje dnevne od 10 do 14, na Primorskem do 18 °C.

Nedelja bo sončna, le na vzhodu države bo nekaj več oblačnosti. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V ponedeljek bo pretežno jasno. Oba dneva bo zjutraj in dopoldne po nekaterih nižinah megla.

Od ponedeljka in deloma še do srede bodo naši kraji pod vplivom zahodnih višinskih vetrov. V sredo bi naše kraje lahko prešla frontalna motnja. Sreda in četrtek bosta, kot kaže trenutno, bolj oblačna dneva, ko bo verjetnost za padavine večja. Sledila bosta petek in sobota, ko naj bi bilo deloma sončno z jutranjo meglo po nižinah. Jutranje temperature se bodo gibale med 5 in 10, popoldanske pa okoli 15 °C. 

vreme | Avtor: ARSO ARSO

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 13:32 04.november 2022.

    Spet en nateg,tako samega članka,kot napovedi vremena!!!