Slovenija
28 ogledov

Izginile ključne strani sodbe

Na koprskem okrožnem sodišču so bili z informacijami zelo skopi. Žurnal24 main
Na koprskem okrožnem sodišču je iz računalnika izginilo nekaj ključnih strani sodbe.

Na koprskem okrožnem sodišču je njegov predsednik Vitomir Bohinec zelo skopo pojasnil, kaj je zakuhalo najnovejšo afero v obalnem pravosodju. "Marca 2007 je sodnik opazil, da mu je z računalnika strojepiske zmanjkalo nekaj ključnih strani sodbe. Ker je moral zadevo nadoknaditi, je celo premaknil dopust. Zadeva na vsebino razsodbe ni vplivala," je bil kratek Bohinec.

Neuradno, konkretnih podatkov namreč na kratki tiskovni konferenci niso razkrili, naj bi šlo za sodnika Julijana Glavino, šlo pa naj bi za primer sojenja dvema nekdanjima koprskima policistoma Vladu Obrenoviču in Francu Stopnišku, in sicer za nelegalne prevoze čez mejo. Mimogrede, omenjena sta sicer obtožena tudi trgovine z mamili.

Matoza niso povabili na razgovor
Če neuradne špekulacije držijo, je v tem primeru kot eden od sogovornikov res nastopal tudi odvetnik Franci Matoz. "Zakaj pa bi me, sicer pa je v procesu nastopalo več zagovornikov," nam je danes odgovoril odvetnik na vprašanje, ali ga je policija morda že povabila na informativni razgovor.

Povejmo še, da so na koprskem sodišču poudarili, da še raziskujejo, ali je sodnik o izginotju več ključnih strani sodbe z računalnika obvestil tedanjega predstojnika Bogomirja Horvata. Ta je sicer zdaj družabnik, odvetnik v Matozovi pisarni. Horvata smo iskali že včeraj in ga prosili za komentar, a se je pred javnostjo skril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.