Slovenija
43 ogledov

Izgnana Ultra

Žurnal24 main
Pahor je dobil še eno pismo. Tokrat iz Ultre in z naslednjim sporočilom: zaradi šikaniranja dela politike in medijev ter vmešavanja Lahovnika v gospodarstvo je podjetju onemogočeno poslovanje v Sloveniji.

Direktor podjetja Ultra Gregor Breznik je naslovil pismo na predsednika vlade Boruta Pahorja, v katerem zdaj že odstopljenemu ministru Mateju Lahovniku očita kršenje ustave in vmešavanje v gospodarstvo. "Vsebina pisanja ministra za gospodarstvo vaše vlade priča o protiustavnem in nezakonitem ustvarjanju nevzdržnega in sovražnega okolja do posameznih podjetij," je zapisal. Lahovnik je s svojim ravnanjem po pisanju Breznika kršil z ustavo zajamčeno svobodo gospodarske pobude, ker je družbam iz skupine Ultra odrekel pravico do prijave na posamezne javne razpise podjetjem v državni lasti, ki si jih "kot minister očitno lasti".

V družbi so prepričani, da so žrtev "odkritega šikaniranja velikega dela politike in medijev, ki traja že od leta 2004 in se očitno stopnjuje", zaradi česar jim je onemogočeno poslovanje v Sloveniji in so bili primorani sprejeti odločitev o opustitvi gospodarske dejavnosti v takšnem okolju. "V letošnjem letu tako nismo konkurirali na nobenem javnem razpisu katerekoli državne ustanove, prav tako družba Ultra od jeseni leta 2008 do danes ni pridobila nobenega naročila oziroma posla niti od vladnih služb ali organov niti od kateregakoli podjetja v državni lasti," je zapisal Breznik in poudaril, da je zaradi takšne situacije v podjetju danes zaposlenih le še 12 ljudi. Mačehovski odnos države do podjetja je Lahovniku včeraj očital tudi Golobič in napovedal odhod visoko usposobljene delovne sile v tujino.

Breznikovo pisanje je odziv na včerajšnje Lahovnikovo pismo Pahorju, v katerem opozarja na konflikt interesov v primeru, ko se na javne razpise prijavljajo družbe, ki spadajo v skupino Ultra, katere lastnik je tudi minister sedanje aktualne vlade Gregor Golobič. Morebitne kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije ter obstoj morebitnega nasprotja interesov preučuje tudi protikorupcijska komisija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.