Slovenija
92 ogledov

“Izgubil se je stroj za asfaltiranje”

Pluženje snega Nino Verdnik
Stečajna upraviteljica: Premoženje izginja. Dražba VOC Celje prestavljena na marec.

“Del premoženja gradbenega podjetja CM Celje je ostal v podjetju VOC Celje in smo ga tudi popisali. Zdaj, ko želijo cenilci to premoženje oceniti, ugotavljamo, da ga pol manjka,” pravi Milena Sisinger, stečajna upraviteljica CM Celje.

V zraku tožbe

CM Celje je od oktobra lani v stečajnem postopku, VOC Celje je njegovo hčerinsko podjetje in tako del stečajne mase. “Da se izgubi slika, še nekako razumem, da se izgubi stroj za asfaltiranje cest, pa ne. Saj ga ne moreš vtakniti v žep. Zdaj želim fizično priti do stvari, a so na VOC Celje zagrozili, da bodo podali tožbo za motenje posesti. Če ne bom poskrbela za premoženje CM Celje, pa me bodo tožili upniki, ker nisem zaščitila njihovega premoženja. Kot kaže, bom morala zaprositi za policijsko asistenco, kazensko prijavo pa sem že podala,” opisuje težave Sisingerjeva.

Brez prodaje sledi stečaj

Za včeraj napovedana dražba 66,3-odstotnega deleža CMC v VOC, je prestavljena na 5. marec. Sisingerjeva pravi, da je povpraševanje po odkupu deleža veliko. Že ob razpisu dražbe so se oglasili štirje interesenti, po prestavitvi dražbe pa je interesentov še več. “Če podjetja na dražbi ne bom prodala, bom predlagala stečaj podjetja,” napoveduje stečajna upraviteljica, ki ima s hčerinskim podjetjem, kot pravi, precejšnje težave: “VOC namreč ne plačuje ne elektrike, ne ogrevanja, ne najemnine. Matičnemu podjetju CM Celje je dolžan sto tisoč evrov.”

Moškotevc molči

VOC vodi Robert Moškotevc, lastnik podjetja Ahac, ki ima v lasti 25 odstotkov plus eno delnico tega podjetja. Moškotevc je že pred časom napovedal, da ga zanima nakup še preostalega deleža. O očitkih stečajne upraviteljice pa na naša vprašanja ni 
odgovoril.

Komentarjev 1
  • feferon 11:52 13.februar 2013.

    Pravna država pa že zdavnaj.....