Slovenija
3572 ogledov

Izjemna gesta naših policistov

Pes - PU MB PU Maribor
Takšne geste v zahtevnih časih še bolj potrebujemo.

Vojaka Slovenske vojske in policisti PU Maribor so danes ob nadzoru državne meje v Središču ob Dravi našli zapuščenega psa. Ko so ga nahranili in odžejali, so ga, ker niso našli lastnika, predali v varstvo "dobrim ljudem", kot so zapisali na svojem Facebook profilu.

Njihova objava se na spletu širi kot požar, gesta je deležna številnih pohval. Ena izmed uporabnic spletnega omrežja je predlagala, da mu dajo ime Srečko, ker je imel srečo, da so ga našli, mu pomagali in mu priskrbeli celo nadomestno mamo.

Okuženi štirje policisti

Na Generalni policijski upravi so medtem sporočili, da so z novim koronavirusom okuženi štirje policisti. Trije se po njihovih navedbah zagotovo niso okužili med delom, pri enem pa to ni jasno. Za tiste, ki so bili v stiku z okuženim, so odredili samoizolacijo na domu in testiranje. Trenutno je v samoizolaciji pet uslužbencev policije.

Policija je sprejela vse potrebne preventivne in zaščitne ukrepe skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in navodili ministrstva za notranje zadeve.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • jate 08:48 09.april 2020.

    cudovito,res lepo in hvala nasim ,ki pomagajo tudi zapuscenim zivalim..naj se vam poplaca z zdravjem.. :-))

  • Pepe007 08:12 09.april 2020.

    Če manjša žival zaide skozi igrajo z bodečo žico ali kako luknjo pod panelno ograjo, bo težko našla pot nazaj. Največja verjetnost je sicer, da se kdo psa preprosto "znebil".

  • maresem 21:01 08.april 2020.

    Lepa gesta, bravo!

Sorodne novice