Slovenija
53 ogledov

"Izkoristili so nesrečo"

Žrtev napada medveda Roman Hočevar. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Napadeni gobar. Medvedu nič ne zameri, saj se je ob bližnjem srečanju odzval naravno.

“Jaz medvedu nič ne zamerim. To nesrečo so samo izkoristili, da ga lahko zdaj odstrelijo,” pravi Roman Hočevar, ki ga je v nedeljo v okolici vasi Hrustovo med gobarjenjem napadel medved.

Z medvedom sta se po njegovih besedah srečala na pet-, šestmetrski razdalji, napad pa je trajal nekaj sekund. “Z mano ni nič hujšega, iz bolnišnice so me odpustili že naslednji dan,” pravi in dodaja, da je dobil osem šivov.

napad medveda, hrustovo, medved, ho%C4%8Devar, %C5%BErtev napada | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Arso za izredni odstrel
Agencija RS za okolje (Arso) je izdala izredno dovoljenje za odstrel rjavega medveda, ki je napadel Hočevarja. Izdanega dovoljenja “ne gre v ničemer povezovati neposredno z nedeljskim dogodkom, ki je bil naključnega izvora,” pojasnjuje Marko Jonozovič z Zavoda za gozdove Slovenije, ki pravi, da se je medved ob bližnjem srečaju s človekom odzval normalno. Odločitev za odstrel je posledica nadaljnjega pojavljanja v naseljih.

hRUSTOVO, NAPAD MEDVEDA, MEDVED | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

“Zver in človek nimata kaj delati skupaj, tukaj se ljudje pogosto srečujemo z medvedi,” pravi vaščanka Hrustovega, ki je pred tremi dnevi ponoči videla medveda pri smetnjaku. Medved se je po njenih besedah sprehodil po vasi, nato ga je s ploskanjem prepodila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.