Slovenija
5229 ogledov

Takšno bo vreme za konec tedna

Nevihtni oblaki
Kakšno vreme nas čaka?

"Te dni je treba preprosto uživati v naravi, ker so dnevi zares lepi - po fronti je ponavadi vreme najlepše in tudi tokrat ni nič drugače," pišejo pri portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Žal pa lepo vreme ne bo dolgo trajalo." Spremembe napovedujejo že za petek in v soboto.

Agencija za okolje napoveduje za danes pretežno jasno vreme, jutro bo po nekaterih kotlinah megleno. "Ponekod v notranjosti bo pihal veter vzhodnih smeri, ponekod na Primorskem pa šibka burja," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26, na Primorskem okoli 29 stopinj Celzija."

Jutri popoldan dež in nevihte

Ponoči se bo pooblačilo. Jutri bo pretežno oblačno. "Predvsem popoldne in zvečer bo ponekod občasno rahlo deževalo, ob morju bo možna kakšna nevihta," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo severovzhodnik, burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 16 do 22, na Primorskem okoli 25 stopinj Celzija."

V noči na soboto bodo padavine pogostejše. V soboto bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Burja na Primorskem bo oslabela.

V nedeljo bo večinoma oblačno. Padavine se bodo čez dan na zahodu krepile in postopno širile v notranjost Slovenije. Predvsem ob morju bodo tudi posamezne nevihte.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in severozahodnim Balkanom počasi slabi," razlagajo pri Agenciji za okolje. "Vremenska fronta se od zahoda pomika nad srednjo Evropo in Alpe. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji zadržuje razmeroma topel in suh zrak."

Od 8. do 13. septembra

Iznad območja Severnega morja bo proti Alpam in severnemu Sredozemlju občasno prodiral hladen in vlažen zrak. "Verjetno bodo ob tem nastala tudi posamezna odcepljena višinska jedra," pišejo pri Arsu. "Vremenske napovedi so ob takšnem razvoju zelo negotove."

Verjetnost padavin bo predvidoma največja v nedeljo in v ponedeljek, a se vreme tudi kasneje še ne bo povsem ustalilo. "Temperature bodo nekoliko pod dolgoletnim povprečjem za ta čas," še napovedujejo pri Arsu. "Več možnosti za suho vreme bo od četrtka dalje."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • hospitalier 18:34 05.september 2019.

    Denar morate dobiti v spletu iz dnevne sobe,tako da nekaj ur na dan opravite preprosto delovno mesto s svojo delovno postajo,vsak uro dobite 238 dolarjev in vsak teden prejmete honorar,medtem ko izbirate delovno rutino. V tistem trenutku poskusite to..>> WebWork3.Com