Slovenija
5639 ogledov

Izkoristite sonce, vreme se bo skisalo!

September Profimedia
Danes še povečini sončno do oblačno vreme, že v torek prve kapljice.

Vremenoslovci za danes in jutri ponekod na Primorskem in Notranjskem napovedujejo zmerno do pretežno oblačno, drugod povečini sončno vreme.

"Pihal bo jugozahodni veter," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 15, najvišje dnevne od 16 do 22, jutri v vzhodni Sloveniji do okoli 24 stopinj Celzija."

V torek in sredo dež

V torek bo v vzhodni Sloveniji še povečini sončno, drugod pa bo pretežno oblačno. "Ponekod v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo."

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, ob prehodu vremenske fronte bo občasno deževalo.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Z jugozahodnimi vetrovi priteka k nam topel zrak."

Od 17. do 22. oktobra

Sprva bomo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, od sobote naprej pa bo nad zahodno in srednjo Evropo ciklonsko območje, ki naj bi se proti koncu obdobja poglobile tudi nad severnim Sredozemljem.

V četrtek bo suho vreme, v petek pa bo ponekod v zahodnih krajih občasno že rahlo deževalo. "Od sobote do torka bo verjetnost za padavine povečana," pišejo pri Arsu. "Postopno bo hladneje."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.