Slovenija
4919 ogledov

Kdor ni šel na test, ga čaka vsaj 400 evrov globe

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju
1/2
Saša Despot množično testiranje
Zdravstveni inšpektorat je začel izdajati prve globe.

Oboleli z novim koronavirusom, ki jim je okužbo pokazal hitri test, nato pa se niso udeležili potrditvenega PCR testiranja, lahko pričakujejo globo zdravstvenega inšpektorata, poroča portal 24ur.com. 

Gre za izmikanje obveznemu zdravstvenemu pregledu, izhaja iz odločbe, ki so jo pridobili na omenjenem portalu. Na inšpektoratu postopkov ne morejo komentirati ali razkriti, koliko odločb so doslej izdali. Zagrožena globa je sicer od 400 do 4000 evrov.

Kot še navajajo na portalu, je z 8. septembrom po pozitivnem rezultatu na hitrem testu dodatno PCR testiranje postalo obveza. Takrat so pristojni namreč ugotovili, da se ljudje množično ne udeležujejo dodatnega testiranja. Do takrat je bilo takšnih več kot 4000.

V obdobju, ko so se po pozitivnem hitrem testu glede na tedaj veljavne odloke morali udeleževati testiranj PCR, jih to ni storilo več kot 15.500, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Vsaj nekateri med njimi v zadnjih tednih prejemajo obvestila zdravstvenega inšpektorata, da so kršili veljavne odloke o preprečevanju širjenja covida-19, saj da so se izmikali obveznem zdravstvenem pregledu. 

Tako jim grozi med 400 in 4000 evrov kazni. O številkah glede oglobljenih na inšpektoratu v času trajanja postopkov še ne govorijo. 

Motoristi in tečaj varne vožnje KRONIKA Gorenjska Samo za globe bo dal mesečno plačo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Avatar luckyss
    luckyss 13:12 12.maj 2022.

    PCT ukrepi so poleg tega, da so bili škodljivi, tudi nezakoniti že v osnovi in tudi v povezavi s pcr testi...Torej ne morete na podlagi nezakonitih ukrepov nobenega več oglobili, lahko pa boste veseli, če ne boste vsi v čuzi ...prikaži več pristali...Banda lopovska podkupljena..

  • MK 12:16 12.maj 2022.

    pravilno. ZJEBITE VSE PRASCE

  • Novak 11:09 12.maj 2022.

    SEVEDA TREBA JE VRNITI EUROPI DO LETA 2027 , VES UKRADENI DENAR NAZAJ,KAR SO GA PAHOR,JANEZ IN FAJONOVA UKRADLA IZ EUROPSKEGA SKLADA zdaj pa tisti ukradeni denar želijo dobiti na naša pleča in ga do leta 2027 vrniti Europi nazaj .