Slovenija
15 ogledov

Izogiba se plačilu dolgov

Vladimir Vodušek Saša Despot
Info TV. Ima blokirane račune, Vladimir Vodušek posluje prek novega podjetja.

Osem nekdanjih zaposlenih v televizijski hiši Info TV ostaja brez nekaj preteklih plač, povračila stroškov prevoza na delo in prehrane, regresov za letni dopust in odpravnin. "Info TV oziroma Vladimir Vodušek nekaterim od nas dolguje štiri plače in avtorske honorarje. Več mesecev nam je lagal in nas zavajal, da bo dolgove poravnal, a denarja nismo nikoli videli. Tudi prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje nam ni plačeval, sam pa si je vsak mesec nakazoval visoke honorarje. Večina se nas je zaradi Voduškovega ravnanja znašla v veliki finančni stiski, nekateri so še vedno brez službe," poudarjajo Voduškovi nekdanji uslužbenci. Dolgovani denar so od njegovega Info TV zahtevali s tožbo na ljubljanskem delovnem sodišču in dosegli zadoščenje.

Sodba izvršljiva takoj

Sodišče je Vodušku izplačilo denarja zaposlenim naložilo že julija lani in zoper to sodno odločitev se ni pritožil. "Resnično ne vem, ali je bil ta denar že izplačan ali ne. Ta primer je v rokah pravnikov, ki rešujejo zadevo," pravi Vodušek. Info TV bi moral osmim uslužbencem denar izplačati sredi novembra lani, ko je postal sklep o zahtevani izvršbi pravnomočen. A podjetje ima oba bančna računa, prek katerih je poslovalo v preteklosti, blokirana.

"Za usodo se ne bojim"

Poplačilu upnikov se želi Vodušek po naših informacijah izogniti na vsak način. Zato naj bi ustanovil podjetje Novi Info TV, prek katerega vodi svojo televizijo. "Mislim, da se ni treba bati za prihodnost in usodo Info TV," odgovarja Vodušek in poudarja, da se Info TV s tem ne ukinja.

Komentarjev 2
  • mmarjan 19:52 18.marec 2012.

    Včasih sem to JJ trobento še gledal, zdaj pa že dolgo ne. Z dolgovi se ne bo treba več otepati, saj bo to njegov "presvetli" (JJ) uredil tako, da bo še naprej trobil zanj.

  • dragec 17:55 18.marec 2012.

    Takoj ga deložirati na cesto.