Slovenija
272 ogledov

Izplačali rekordni dobitek!

Slovenija 08.12.13, Eurojackpot, mednarodna loterija, loto, zadetek, denar, foto EPA
Izplačali največji dobitek v zgodovini prirejanja iger na srečo v Sloveniji.

Loterija Slovenije je izplačala glavni dobitek v igri Eurojackpot  – dobitek jackpot, vreden 21.047.334,80 evra. Igralec je listek z dobitno kombinacijo vplačal v 49. krogu igre Eurojackpot, žrebanje je bilo 6. decembra. Zmagovalne številke so bile 1, 8, 18, 25, 47 ter dodatni številki 2 in 7.

"V skladu z zakonom o davku na dobitke pri klasičnih igrah na srečo se ob izplačilu dobitka odšteje 15-odstotni davek, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika. Po plačilu davka smo tako igralcu izplačali 17.890.234,58 evra," je pojasnila Mateja Slamnik Kos z Loterije Slovenije. Na Loteriji niso želeli pojasniti, iz katere občine je dobitnik.

Glavni dobitek jackpot je bil doslej vplačan 13-krat: šestkrat v Nemčiji, dvakrat na Finskem ter po enkrat na Danskem, Norveškem, Hrvaškem, v Italiji in Sloveniji.

Rekordni dobitek v igri Eurojackpot predstavlja jackpot, vreden 46 milijonov evrov – vplačan je bil aprila  v Nemčiji. Slovenski Jackpot je po višini šesti najvišji dobitek jackpot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.