Slovenija
90217 ogledov

Izpoved moža 49-letnice, ki je umrla: Ne ukinjajte ukrepov!

Covid-19, UKC Maribor UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor
Njena 82-letna mama in 49-letni partner sta boj z boleznijo dobila, ona ne.

V UKC Maribor so zaradi covid-19 umrli trije bolniki. Ena med njimi je komaj 49-letna Lidija, ki se je z novim koronavirusom okužila skupaj s partnerjem in mamo. Z možem sta bila skupaj v bolnišnici, on je okreval, ona je bitko proti tej novi bolezni izgubila. 

"Hvala vsem za dobre besede, naj bo to opomin tistim, ki ignorirate ta smrtonosen zahrbtni virus," je zapisal na Facebooku in vladajoče pozval, naj ne sproščajo ukrepov. "Predvsem na tem mestu apeliram na vlado, premierja Janez Janšo, vse ministre in predsednika Pahorja, spametujte se! Naj vam po to opomin, virus je neizprosen."

Koronavirus Slovenija Novi podatki: Še v eni občini potrdili prisotnost novega virusa

Ko to pravi, ne ve, kako so se okužili on in njegova žena, oba stara 49 let ter njena 82-letna mama. "Nihče daleč okrog nas, v celotnem kraju, moji službi, ni niti malo kazal znakov oz. bil bolan," je pojasnil Lidijin mož. Njegova žena je bila, kot pravi, polna življenja in ni sprva ni kazala resnih zdravstvenih težav. "Vendar se je kljub temu njeno stanje rapidno poslabšalo v samo nekaj dneh, midva z omo pa sva oba brez resnih posledic."

Povedal je, da je sam pljučni bolnik in je premagal bolezen, zato upanje obstaja, a ne več za njegovo ženo. "Naj njen odhod ne bo zaman, naj bo opomin in šola za druge," je zapisal. 

Koronavirus - UKC Ljubljana Koronavirus Slovenija Osveženi podatki glede okužb pri nas

V komentarjih, kjer so ga spraševali, ali je "bila kriva zgolj korona ali druge bolezni" je zapisal: "Korona je neizprosno napadla vsa bolezenska stanja."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 42
  • Avatar praufo
    praufo 20:44 20.april 2020.

    pa čudno, da noben ne škripne zarad kakšne ga klopa, a je kdo v tem času zbolel za kakšno gripo, sploh ne vem , če je kdo slučajno umrl za rakom ... nič od tega, folk sploh ne umira, razen ...prikaži več kakšni posamezniki kot tale ... drugače pa vsi zdravi in živi ... moje sožalje, ampak res je to vse skupaj čudno

  • Avatar praufo
    praufo 20:41 20.april 2020.

    ne ukinjajte ukrepov, pač pa jih zaostrite, vsi v skafandre, da bo mir, pa noben da se ne nikamor ne premakne, al pa metak u čelo, to so novi ukrepi

  • slavko72 01:50 20.april 2020.

    Vse več je laičnih fanatikov, ki primerjajo gripico z virusom COVID19, ki ga znanostv zadjem času dodaja k simptomom HIV! Cel svet se bori proti tej smrtnonosni pamdemiji z karanteno, izolacijo celh mest, prometa, tovarn itd, da svet ne doživi ...prikaži več emitacijo "Španske gripe", ki je zahtevala 100 miljonov življenj, pri nas se pa debili delajo norca iz te bolezni in flegmatično nasprotujejo ukrepom vlade!?