Slovenija
12 ogledov

Izredna seja zaradi obveščevalcev

Pozitivna Slovenija v DZ Anže Petkovšek
Poslanci Pozitivne Slovenije zahtevajo izredno sejo Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb zaradi morebitne združitve Sove in OVS.

Pri zahtevi za izredno sejo se poslanci Zorana Jankovića sklicujejo na medijske informacije, da naj bi vlada načrtovala družitev Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) in Obveščevalno-varnostne službe (OVS) Ministrstva za obrambo RS. V okviru nove obveščevalno-varnostne strukture naj bi vladni načrtovalci po nekaterih interpretacijah Sovi in OVS hoteli pridružiti še nekatere druge službe.

Čeprav so informacije o združevanju zanikali tako na obrambnem ministrstvu kot na uradu vlade za komuniciranje, so poslanci PS prepričani, da bi morali na komisiji razpravljati "o kakršnihkoli možnostih omenjenega združevanja obveščevalno-varnostnih služb oziroma utemeljenosti in ustreznosti tovrstnih reorganizacij kot tudi o učinkovitem zagotavljanju parlamentarnega nadzora nad obveščevalno-varnostnimi službami".

Komentarjev 1
  • reddevil 23:29 27.februar 2012.

    Ravno to, da so zanikali je očiten dokaz, da je temu res tako. Spomnimo se samo Zvirantove "odcepitve" in še kakšne od podobnih igric!