Slovenija
26 ogledov

Izstop mogoč čez pol leta

Cankarjev dom delo Ivan Zupič
Dokončno. Članstvo v OZS bo od srede oktobra prostovoljno.

Državni zbor je po vetu državnega sveta znova potrdil obrtni zakon, ki ukinja obvezno članstvo v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).

“Tisti, ki to želijo, pa se bodo lahko izpisali po koncu prehodnega obdobja, torej šest mesecev od uveljavitve zakona, predvidoma sredi oktobra,” so pojasnili v OZS. Na ministrstvu za gospodarstvo so dodali, da bo članstvo prenehalo prvi dan meseca po mesecu, v katerem bo OZS prejela njihovo pisno izjavo o izstopu.

Opozarjajo, da bo lahko sredi januarja (devet mesecev od uveljavitve zakona) OZS v statutu sama zaostrila način izstopa, s čimer bo lahko preprečila morebitne zlorabe članstva (včlanitev za pridobitev neke koristi in izstop takoj po tem).

Komentarjev 4
  • speris 14:29 29.marec 2013.

    aplavz

  • mirko 13:02 29.marec 2013.

    Pravilno !!! Mafija birokratska, poberite se delat ven iz tistih Ljubljanskih pisarn.Prav tako bi to morali isto prostovoljno članstvo naredit za KGZ (kmetijsko gozdarsko zbornico). Tam notri je še več birokratske mafije iz Ljubljane, ki ne delajo ...prikaži večjo čisto nič in fajn zaslužijo.

  • privat 11:50 29.marec 2013.

    končno so uštimali dolgo nekaznovano državno teroriziranje malih ljudi...Nekaj moraš plačati a drugi so imeli koristi od tega.