Slovenija
27 ogledov

Izvedel bo 50 srčnih operacij

Klokočovnikovo koncesijo je pod drobnogled prevzelo ministrstvo za zdravje, rezu Žurnal24 main
Tomislav Klokočovnik. Danes sestanek o najemu prostorov za srčne operacije v izolski bolnišnici.

"Operacije naj bi izvajali v Splošni bolnišnici Izola, vendar pogovori še potekajo," nam je dejal Tomislav Klokočovnik, ki naj bi imel danes sestanek o možnostih najema prostorov.

Za 593 tisočakov operacij
Kot je znano, je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije sklenil pogodbo o izvajanju srčnih operacij s Klokočovnikovim Zdravstvenim zavodom za kardiovaskularno dejavnost, za katero mu je koncesijo aprila podelilo ministrstvo za zdravje.

Na podlagi pogodbe naj bi letos izvedel 50 srčnih operacij in 56 vstavitev srčnih spodbujevalnikov v vrednosti 593.439 evrov. Ministrstvo za zdravje pod vodstvom ministra Dorijana Marušiča je sicer podeljeno koncesijo vzelo pod drobnogled, rezultati nadzora pa naj bi bili znani prihodnji eden. Kot pojasnjuje Klokočovnik, z izvedbo te koncesije ne gre govoriti o visokem dobičku, saj naj bi za eno operacijo dobil od osem tisoč do devet tisoč evrov, medtem ko v kliničnem centru v Ljubljani za enako operacijo dobijo 12 tisoč evrov.

Odstopil bo kot svetnik

Klokočovnik je tudi potrdil, da bo v kratkem odstopil z mesta občinskega svetnika, vendar bo najprej počakal, da bo minilo šest mesecev od potrditve mandata in ga bo lahko zamenjal naslednji z njegove liste Izola je naša. "Odstopil bom, ker način delovanja ni demokratičen," je povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.