Slovenija
105 ogledov

Izvršitelj: Ljudje nasedajo

Pravnik d.o.o. Anže Petkovšek
Izterjave: Zbornica izvršiteljev ministrstvi večkrat opozorila na zlorabe.

“Ljudje so neumni, da zaupajo oziroma nasedajo tem podjetjem. Zbornica izvršiteljev je pravosodno in notranje ministrstvo že večkrat opozorila na ta problem. Da pa bi se zdaj osmoljeni podjetniki obrnili na naše stanovsko združenje, je pa povsem napačen napotek policije,” poudarja izvršitelj Franko Slavec.

Na naše uredništvo so se obrnili štirje podjetniki, ki so nasedli oglasom ljubljanske družbe Pravnik, d. o. o., ki se ukvarja tudi z izterjavo dolgov. Podjetniki so z njo podpisali pogodbo, da bo v njihovem imenu izterjala različne zneske od njihovih poslovnih partnerjev; gre za terjatve od nekaj sto do nekaj tisoč evrov. Nekateri čakajo na svoj denar že več kot eno leto.

“Še pol leta ne bo nič”

Podjetniki trdijo, da izterjanega denarja Pravnik ni nakazal njim, ampak ga je zadržal na svojih računih. Dve podjetnici sta na policiji že podali prijavo zaradi domnevne goljufije. “Meni so pa v Škofji Loki, ko sem hotel podati ovadbo, na policijski postaji rekli, naj se obrnem na zbornico izvršiteljev,” razlaga tretji podjetnik. Eden od tistih, ki je ovadbo podal že pred časom, je pred dnevi na policiji v Ljubljani vprašal, kako poteka preiskava. “Rekli so mi, da vsaj še pol leta ne bo nič,” je razočaran. Preverili smo tudi sami in dobili odgovor, da policija vse oškodovance kaznivih dejanj obravnava in preiskuje enako; a da pač dela “po prioritetah”. “Pravnik pa še vedno posluje, oglasna tabla je postavljena na vidnem mestu blizu policijske postaje,” ob tem grenko ugotavlja eden od osmoljencev.

“Paradoks je toliko večji, da gre lahko Pravnik v stečaj (zdaj ima blokirane račune, op. p.), podjetniki pa od svojih prvotnih dolžnikov ne morejo pravnoformalno izterjati čisto nič, saj so ti svoje dolgove dejansko poravnali, le denar ni prišel do njih,” dodaja izvršitelj Franko Slavec.

Pri Pravniku zavračajo vse očitke. “Če bodo trditve objavljene, bomo vložili odškodninsko tožbo za žaljive obdolžitve in širjenje neresnice,” so nam odgovorili, ko smo pri njih preverjali zgodbo ene od njihovih strank.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.