Slovenija
9 ogledov

'Izzivam ga pred kamere'

Ljubljanski župan si bo letos izplačal 83 odstotkov plače, 17 odstotkov pa bo da Žurnal24 main
Ljubljanski župan pričakuje vračilo denarja, ki ga je mesto izgubilo z zakonom o financiranju občin, čeprav je Borut Pahor v ponedeljkovih Odmevih dejal, da se to ne bo zgodilo.

"Tega, da se z Janezom Janšo ne razumeva, ni treba posebej razlagati," je po ponedeljkovih Odmevih, v katerih so gostili odhajajočega in prihajajočega premierja, Janšo in Boruta Pahorja, dejal župan Zoran Janković. "Janša je potrdil pravilnost moje trditve, da je v njegovem mandatu laž postala vrednota," pravi. Zmotila ga je namreč Janševa pripomba, da ima Mestna občina Ljubljana (MOL) več za reprezentanco kot nekatere občine za investicije. "To, da nekatere občine nimajo možnosti razvoja, pa pomeni, da nimajo potreb?!" pravi. Poleg tega mu je Janša na žulj stopil s pripombo, da ima MOL dovolj denarja, saj lani ni vsega porabila. S tem je dokazal, pravi Janković, da ekonomije ne razume. MOL je lani vse tisto, kar ji je država krivično vzela, nadoknadila z dobro prodajo nepremičnin. "Letos se je prodaja ustavila. Če bi prodali, ne bi šli v rebalans," pravi Janković, "ta pa je, da se dodatno zadolžimo za 27 milijonov evrov."

Šerif iz Nottinghama

Da je Janković, ko od države zahteva vrnitev denarja, kot "neki šerif iz Nottinghama", Janković komentira: "Bilo bi korektno, da reče, da je ustavno sodišče zahtevalo, naj pet ključnih stvari zakona popravi v enem letu. Ti popravki pa so bili zelo kozmetični in to čaka novo vlado."

O prodaji Mercatorja
"Zdaj Janša svetuje Pahorju, kako naj rešuje Mercator, moral pa bi povedati en stavek: veš, to sem ti pa jaz naredil, ker sem jaz prodal Mercator," pravi Janković in vnovič omeni sestanek 12. avgusta 2005. Dodaja, da izziva Janšo, čeprav je "samo poslanec", da se pred kamerami pogovorita o vsem, kar želi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.