Slovenija
26 ogledov

J... mater, če ne uredi zadeve

Žurnal24 main
"Pokliči Pogačnika in reci, da naj da zemljo občini za gradnjo muzeja, če hoče podporo pri interpelaciji," se glasi del telefonskega pogovora med Jelinčičem in Prijateljem, ki so ga ujeli policisti.

28. januarja letos je Srečko Prijatelj obvestil Zmaga Jelinčiča, da je bil pri njem kmetijski minister Milan Pogačnik. Jelinčiča je zanimalo, ali je pri njem pustil kuverto zanj. Prijatelj mu je odgovoril, da ima kuverto.

Istega dne je Prijatelj znova poklical Jelinčiča in mu povedal, da so poslanci nacionalne stranke podprli zakon o kmetijskih zemljiščih, ki si ga je želel Pogačnik in da naj Jelinčič pokliče ministra in mu pove, da mu j... mater, če zdaj ne bo naredil piramide. Prijatelj pokliče še Pogačnika in mu pove, da je zakon sprejet in da naj zdaj pogleda za tisto piramido, da se reši. Pogačnik odgovori, da že nekaj "rihta".

23. februarja letos je Prijatelj dobil sporočilo z Jelinčičevega telefona: "Pokliči Pogačnika in reci da naj da zemljo občini za gradnjo muzeja, če hoče podporo pri interpelaciji."

Prijatelj pokliče Pogačnika, ta pa mu odvrne, da sta se z Jelinčičem že srečala. Prijatelj ga še opomni, da je to edini pogoj, da to (muzej) uredi, sicer ga ne bodo podprli in k... ga gleda.

Prijatelj takoj nato pokliče Jelinčiča in mu pove, da je govoril z ministrom in da je pripravljen to stvar urediti. Jelinčič odgovori, da mora biti to urejeno, če ne, ne bo nič. Prijatelj mu je odvrnil, da je ministru rekel, da če to ne bo narejeno, bo imel on predstavitev stališč poslanske skupine in da ga bodo "zagovorili", v nasprotnem primeru pa ga bo Jelinčič sku...

Istega dne je Pogačnik poklical Prijatelja in mu povedal, da sta se z Jelinčičem vse dogovorila. Prijatelj nato pokliče Jelinčiča, ta pa mu odgovori, da minister nekaj menca, češ da bo naredil, če se da, da pa je tisti župan kriv. Jelinčič je v telefonskem pogovoru še povedal, da je ministru naročil, da naj v dopis napiše, da dovoljuje prenos zemljišča, če se bo na njem gradil letalski muzej.

1. marca Prijatelj znova pokliče Jelinčiča in ga vpraša, kaj konkretno mora minister napisati v dopisu, obenem pa doda, da mora Pogačnik "zakonitost poiskati". Jelinčič je na to odvrnil, da ga ne briga zakonitost, ker zakonitost ima.

2. marca Pogačnik pokliče Jelinčiča in mu pove, da je z njihove strani vse urejeno in doda: "Kar se tega tiče, jaz sem svoj del obljube izpolnil."  Jelinčič pa je odgovoril: "OK, zmenjeno."

V nadaljevanju objavljamo dokument v celoti.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.