Slovenija
5534 ogledov

Ja, snežilo bo do nižin

Sneg Profimedia
Meja sneženja se bo še spuščala.

Vremenoslovci z Arsa so že včeraj napovedali, da bo v visokogorju zapadlo tudi dobrega pol metra snega. Meja sneženja pa se bo ponekod na severu spustila do nižin. 

"Meja sneženja bo na severu sprva na nadmorski višini okoli 800 m, sredi dneva se lahko ob močnejših padavinah spusti do nižin," opozarjajo na Arsu. Popoldanske temperature bodo od 0 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Snežinke tudi jutri

V noči na soboto se bodo spet pričele pojavljati padavine; po nižinah bo večinoma deževalo, na severu Slovenije bo meja sneženja na nadmorski višini okoli 600 m, občasno pa lahko tudi nižje. 

V nedeljo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ob močnejših padavinah lahko sneži do nižin. V ponedeljek kaže na suho vreme. V notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti. Popoldne se bo delno razjasnilo.

Napoved do 4. decembra

Vremenska slika kaže, da se bo v ponedeljek iznad zahodne Evrope proti Alpam prehodno razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v torek oslabelo. Predvidoma v noči na četrtek nas bo prešla hladna fronta. Večinoma bomo pod vplivom močnih zahodnih in severozahodnih višinskih vetrov, s katerimi bodo čez Evropo hitro potovale vremenske motnje.

Vremenoslovci na Arsu napovedujejo, da v ponedeljek in torek kaže na suho vreme. Zlasti v torek zjutraj bo hladno, jutranje temperature bodo okoli -4, čez dan bo okoli 5 stopinj. 

V sredo bo več oblačnosti, popoldne in v noči na četrtek se bo povečala verjetnost za padavine. Vetrovno bo, pihal bo okrepljen jugozahodnik. V nadaljevanju tedna bo najverjetneje bolj suho, menjavala se bodo oblačna in bolj sončna obdobja. Temperatura zraka bo blizu povprečja za ta čas.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Sneg Sneg Slovenija Arso pričakuje tri glavne padavinske valove

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1