Slovenija
48 ogledov

Jaklič na mestu direktorja le nekaj dni

Marko Jaklič Anže Petkovšek
Po odstopu Mitje Tomislava Zucchiatija je nova direktorica LL Grosista postala Andreja Leskovec.

Nova direktorica veletrgovca LL Grosista je postala Andreja Leskovec, potem ko je prejšnji direktor grosista Mitja Tomislav Zucchiati v četrtek podal nepreklicno odstopno izjavo. Kot so pojasnili v Lekarnah Ljubljana, je v vmesnem času LL Grosist začasno vodil Marko Jaklič.

V LL so še pojasnili, da so razlog za odstop Zucchiatija dogodki v minulih dveh tednih, ki so posledica odločbe Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke. Ta je LL Grosistu 15. marca prepovedala promet z zdravili. Kot razlog so navedli neizpolnjevanje pogojev za opravljanje prometa na debelo, ki jih zakonodaja določa na področju obveznosti javnih storitev pri preskrbi prebivalstva z zdravili.

Zucchiati: Politične igrice

"Glede na to, da smo celotno obdobje mojega vodenja poslovali zakonito in strokovno, odločba agencije pa je bila očitno sprejeta iz drugih razlogov, ki nimajo nikakršne povezave s strokovnim delovanjem družbe, osebno ne morem delovati v takšnem okolju," je v odstopni izjavi zapisal Zucchiati.

V izjavi je po informacijah LL zapisal tudi, da je bila njegova družina deležna psihičnih pritiskov in prikritih namigovanj, da je kot direktor ravnal nezakonito, ker je to ugotovil državni organ. Zucchiati je zapisal še, da ga je sprenevedanje ministrstva za zdravje, na katerega je LL Grosist naslovil pritožbo, utrdilo v prepričanju, da je celotno dogajanje del očitno politične igre in neenakopravnega konkurenčnega boja. "Strah me je živeti v državi, kjer je pravno varstvo državljana ali poslovnega subjekta tako šibko," so njegove besede še navedli v LL.

Komentarjev 1
  • titty 18:59 03.april 2013.

    Je Jaklič zrihtal vse dokumente?? Je utegnil vse skrit in odnest?