Slovenija
34288 ogledov

Janez Janša sporočil pomembno novico

Janez Janša Vlada RS
Čas je za normalno poletje, sporoča predsednik vlade.

Prek Twitterja se je oglasil predsednik vlade Janez Janša, ki sporoča, da bo od ponedeljka dalje steklo cepljenje vseh odraslih pod 50 let starosti. "Do poletja bomo zagotovili dovolj cepiva za vse," je optimističen.

V treh cepilnih centrih, ki so odgovorili na naša vprašanja, sicer na cepljenje čaka več kot 500 starejših od 60 let. Minister za zdravje Janez Poklukar bo danes sicer predstavil novo aplikacijo za naročanje na cepljenje. Več o tem na tej povezavi.

Vlada je aplikacijo za cepljenje napovedala sicer že pred meseci, ko so stekle prijave na e-Upravi, ki pa, kot je znano, niso bile upoštevane.

Slovenija ima maja zagotovljenih najmanj 450.000 odmerkov štirih vrst cepiv proti covidu-19, kar bo pospešilo cepljenje. Nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja Jelko Kacin napoveduje še dodatne količine cepiv, zato poziva k odločitvi za cepljenje.

S prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 so do zdaj cepili 439.209 oseb, z dvema pa 220.228 oseb oz. 10,5 odstotka prebivalcev.

 

Komentarjev 31
  • Kirka 16:36 06.maj 2021.

    JJ sporočil pomembno novico: za STA ne bom zapravljal proračunskega denarja, prispeval bom iz svojega kupa denarja , ki je ostal od prodaje orožja, od provizij za Patrie in provizij za proticovidno zaščitno opremo.

  • radovednica 12:22 06.maj 2021.

    Na cepljenje, če je sploh potrebno, nas povabite in ne, da se mora vsak prijavljati in potem čakati ali biti pozabljen. če je res stotisoče cepiva, potem, zakaj že nismo vsi cepljeni, na poziv in ne prijavo. in pa seveda ...prikaži več z Astr Zeneca, ker vam ostaja, ker ga nihče ne mara kot neučinkovito, nezdravo, s polno stranskih učinkov, o čemer se laže, zavaja ljudi s pravimi podatki, tudi umrl je že kdo, pa se skriva.

  • Decko 11:55 06.maj 2021.

    Panter je nacistični simbol štajerskih domobrancev iz leta 41