Slovenija
69919 ogledov

Janez Janša: Vaše partnerice se redijo na žuljih davkoplačevalcev

Janez Janša Saša Despot
Socialni demokrati: Priča smo zaskrbljujočim informacijam, da je Ukom svojim pogodbenih partnericam, nevladnim organizacijam, poslal anekse za odpoved pogodb. Janša jim odgovarja: Mislite vašim partnericam, ki se sicer redijo na žuljih davkoplačevalcev? Kaj pa ima UKOM za opraviti z NVO?

Veliko prahu je dvignila odločitev vladnega urada za komuniciranje (Ukom), ki je konec prejšnjega tedna izbranim izvajalcem na razpisu Ukom 2020 v podpis poslal aneks, s katerim bi prostovoljno odstopili od pogodbe in se odpovedali projektu oziroma financiranju. 

"Razlog, ki ga navajajo, je popolnoma prozoren: Sredstva naj bi rabili za spopad s COVID-19. Seveda, novemu direktorju ne gre v nos, da gre za projekte 'spoštovanja in sprejemanja različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov' in 'medijske pismenosti' (=boj proti lažnim novicam)," so zapisali v centru nevladnih organizacij in dodali, da kot kaže Ukom nujno rabi 107.000 evrov, kolikor je celotna vrednost razpisa, ki da morajo biti izjemnega pomena ob 3 milijardah, ki jih je tako rekoč zastonj na voljo dala evropska centralna banka. 

Dopis Ukoma se je povsem spolitiziral, ko so svojo zaskrbljenost na Twitterju izrazili Socialni demokrati. "Priča smo zaskrbljujočim informacijam, da je Ukom svojim pogodbenih partnericam, nevladnim organizacijam, poslal anekse za odpoved pogodb," so zapisali. 

Predsednik vlade ni dolgo molčal. Odgovoril jim je v svojem slogu: "Mislite vašim partnericam, ki se sicer redijo na žuljih davkoplačevalcev?"

Center nevladnih organizacij Janši ni ostal dolžan. Objavili so seznam 20 največjih nevladnih organizacij, ki so prejemniki državnega denarja in pripisali: "Za koga vse Janez Janša misli, da se samo redi na žuljih davkoplačevalcev?"

1. ZAVOD SV. STANISLAVA
2. RDEČI KRIŽ SLOVENIJE - ZVEZA ZDRUŽENJ
3. WALDORFSKA ŠOLA LJUBLJANA
4. ZVEZA SONČEK SO.P.
5. ZDRUŽENJE SAZAS k.o.
6. ZAVOD ANTONA MARTINA SLOMŠKA
7. SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE - ZDRUŽENJE SMUČARSKIH PANOG
8. CENTER ZA MEDNARODNO SODELOVANJE IN RAZVOJ
9. DRUŠTVO ŠENT
10. DRUŠTVO DISTROFIKOV SLOVENIJE
11. OLIMPIJSKI KOMITE SLOVENIJE - ZDRUŽENJE ŠPORTNIH ZVEZ
12. GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE
13. Ozara Slovenija nacionalno združenje za kakovost življenja
14. ZVEZA PARAPLEGIKOV SLOVENIJE
15. ZDRUŽENJE MULTIPLE SKLEROZE SLOVENIJE
16. ZAVOD SV. FRANČIŠKA SALEŠKEGA
17. YHD - DRUŠTVO ZA TEORIJO IN KULTURO HENDIKEPA
18. ZBORNICA ZDRAVSTVENE IN BABIŠKE NEGE SLOVENIJE 
19. SOCIALNOVARSTVENI ZAVOD TABER
20. ŠKOFIJSKA GIMNAZIJA VIPAVA

Predsednik vlade ni ostal tih. "Te organizacije se najbrž ne financirajo pretežno iz sredstev Ukom, kaj ne? Laž je vaša nesmrtna duša," je zapisal na Twitterju. 

Komentarjev 51
  • jasmin45 16:42 12.april 2020.

    Janša je itak lopov, ki vedno krivi druge za svoje napake...

  • fasader56 13:37 12.april 2020.

    Čistka se je pričela......naj bo temeljita.........

  • Avatar Stelliosa
    Stelliosa 00:59 11.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com