Slovenija
80 ogledov

Janez Janša zoper ministrico Anjo Kopač Mrak napoveduje interpelacijo

Janez Janša Saša Despot
Prvak SDS je ravno med tem, ko je ministrica Anja Kopač Mrak pojasnjevala, da je bila premestitev velenjskih dečkov k rejniški družini zanju koristna, zoper njo napovedal interpelacijo.

Več kot očitno je poleg večjega dela javnosti primer bratcev starih tri in pet let, ki ju je CSD odvzel starim staršem in namestil k rejniški družini, razburil tudi prvaka SDS. Janez Janša napoveduje interpelacijo zoper ministrico za socialno delo, ki je danes na novinarski konferenci pojasnjevala, da tudi socialni inšpektorat pri omenjenem primeru ni odkril nobenih nepravilnosti. 

Da bodo poslanci SDS res vložili interpelacijo je potrdil tudi poslanec SDS Žan Mahnič, ki je povedal, da zato obstajajo številni razlogi, dogodki na CSD Velenje, povezani s skrbništvom dveh dečkov, so po njegovem mnenju le vrh ledene gore.

"Zlorabo konkretnega primera v politične namene"

Kopač Mrakova je napoved interpelacije ocenila kot zlorabo konkretnega primera v politične namene. Javna ali politična razprava v konkretnem primeru pa po njenem zaradi zaščite osebnih podatkov in predvsem zaradi zaščite otrok ni primerna.

Preberite še: "CSD je ravnal strokovno in zakonito, s starima staršema je sodeloval in jima ponujal možnosti za skupno skrb za otroka, v nekem trenutku, ko pa stara starša nista več zmogla, nista bila pripravljena sodelovati, se je CSD odločil za tak ukrep. "

Komentarjev 66
  • micika 07:00 07.april 2016.

    ej dečko,takole pa ne gre...očitno nimaš pojma,kdo ali kaj je bil tovariš...ker si 1990 se rodil.torej ne blati zgodovine,imej rešpekt do starejših,lepše se obnašaj,ker v tovariškem času bi jih dobil na gofljo,danes te kao ščiti CDS...vseen da te poznam bi ...prikaži več fasal okoli kefe svoje

  • micika 06:56 07.april 2016.

    nihče ne reče da je j.j kriv,tu je ministrica in socialna največ kriva in neumni slovenski stari zakoni

  • micika 06:56 07.april 2016.

    sem istega mnenja,vidim da nisem edina