Slovenija
19 ogledov

"Janeza sta nasedla"

Janša in Šušteršič Žurnal24 main
"Proračunsko stanje je mizerno, ni pa tako alarmantno, kot ga je prikazal Janša," nam je dejal poznavalec proračuna, ki je bil blizu prejšnji vladi.

In dodal: "Zdi se, da sta oba Janeza, Janša in Šušteršič, nasedla Uradu za makroanalize, ki je prevečkrat poudarjal, da je še veliko rezerv v materialnih stroških. Ni jih toliko, da bi zapolnili luknjo, nastalo zaradi kriznih razmer. Za plače gre prevelik delež proračuna. Poleg tega pa gre za pokojnine kar 1,3 milijarde evrov na leto. Samo vprašanje časa je, kdaj bodo na vrata Slovenije potrkali pristojni iz EU."

Naš vir je še dodal, da si je Janša sam deloma nakopal sive lase, ker ni podprl pokojninske reforme na referendumu in interventnega zakona Pahorjeve vlade. "Zdaj mu ne bo preostalo drugega. Moral bo zmanjšati plače ali odpuščati. V obeh primerih ga čaka težko delo, da prepriča večino sindikatov."

V zadnjih dneh je bilo sicer iz virov blizu novi vladi slišati, da ta kljub velikemu proračunskemu zalogaju ne kani začeti s pokojninsko reformo v prvem valu ukrepov. Prav tako je slišati, da NLB ne bo na seznamu gospodarskih družb za prodajo, ker "ima ta banka podatke o ceotnem slovenskem gospodarstvu."

Komentarjev 14
  • tralala 09:08 24.februar 2012.

    aja, pa pluse si tut sam talaš, pa ti bom še jaz enega dal, da se ne boš preveč osamljenega počutil!

  • tralala 09:07 24.februar 2012.

    super, pol bova pa kakšno rekla. Po moje se lahko strinjava samo v športni rubriki, pa vendarle! :)

  • tralala 09:06 24.februar 2012.

    Kaj pa če imajo mediji prav. Je tvoje zrno od možganov pomislilo na to? Šporhet?