Slovenija
69 ogledov

Janezu in Urški grozil z bombo in avtom

Državna proslava na Kongresnem trgu. Boštjan Tacol
Premierju Janezu Janši je neznanec zagrozil z bombo, s smrtjo je pretil tudi njegovi ženi Urški, ki naj bi jo povozil "rdeči avto".

Za zdaj neznani pisec je grožnjo poslal na državni spletni portal E-uprava prek rubrike Pišite nam. Po poročanju spletnega portala Siol je v njem v polomljeni slovenščini, a z obilico kletvic pisalo sledeče: "v naslednjih 5 dneh vam pošljem bombo v vašo hišo, ker ne mislim gledati vaših kradljivih fac -janše-krade dnar in *** komur koli. njegova urška naj ahta kje hodi in t. d. ubil jo bom oziroma z sinom simonom-*** kradljive-bog vam pomagi.moj frend-simonov-sinov z rdečim avtom bo poskrbo da več ne bote med živimi *** zabiti zdej pa jagababo na fešto da praznujem vaš pokol-fašisti malo sem dore volje stari tud,ko vas ne bo več med živimi-tej bo on nazdravo-*** hiterske."

Na policiji po pisanju portala po sprejetju prijave že izvajajo ukrepe za izsleditev pisca, medtem ko v stranki SDS, katere predsednik je Janša, z zadevo niso bili seznanjeni.

Po neuradnih podatkih Pop TV je policija odkrila IP-naslov računalnika, s katerega je bilo pismo napisano, prihajal naj bi s Štajerskega. Prav tako naj bi okrepili varovanje premierja.

Kot je znano, je bil Janša v preteklosti že večkrat deležen groženj, februarja mu je med drugim neznanec poslal pismo, v katerem mu je svetoval, naj pazi na svojo ženo.

Komentarjev 44
  • Darko 08:50 16.avgust 2012.

    ti s cepc

  • pravaresnica123 08:25 16.avgust 2012.

    izvedenec, a si ti u SDS?

  • smito23 08:21 16.avgust 2012.

    vsi ti napeti komentarji na vseh slovenskih portalih so samo še dodaten dokaz, kako sporna oseba je janša, kako tak človek NE MORE IN NE SME biti mandatar neke države. zaradi njega je država skregana in razklana na dvoje, na ...prikaži več takšen način pa je vnaprej jasno, da se ne bo nič doseglo.če si je grožnjo spisal sam ali pa so mu jo drugi...v vsakem primeru to ni prav, je pa takšna grožnja neresna in praktično nevredna obravnave. tisti, ki bi janšo ali njegove želel usmrtiti, mu prej zagotovo ne bo pisal napovednika.Ivan Janša - Janez, podpornik fašizma in nacizma, mora iti ven iz politike! Prej miru ne bo! V Sloveniji je (po zadnjih anketah) vsaj 650.000 volilcev, ki ga NIKOLI IN NIKDAR NE BO podprlo v ničemer. Jasno je, da tak človek na mestu premiera nima kaj iskati. Njegovo mesto je na sodišču (brez svojih nastavljenih tožilcev in policije), pa naj se tam bori za svojo pravico!Ustavimo janšizem - zaženimo Slovenijo!NE janšizmu!