Slovenija
19 ogledov

Jani Möderndorfer tudi uradno iz poslanske skupine ZaAB

Jani Moderndorfer, Möderndorfer Saša Despot
Poslanec Jani Möderndorfer danes še uradno zapušča poslansko skupino ZaAB. O njegovem prestopu zaenkrat še nič uradnega. Preostali dve poslanki ZaAB bi v poslansko skupino nepovezanih.

Poslanec Jani Möderndorfer je danes še uradno izpolnil izjavo o svojem izstopu iz poslanske skupine ZaAB, ki jo je vodila Alenka Bratušek.

Möderndorfer naj bi se zdaj želel pridružiti poslancem SMC, kar je posredno predsednik vlade Miro Cerar potrdil že v nedeljo, ko je za TV Slovenija dejal, da "v SMC prepuščamo, da se najprej zadeve odvijejo znotraj poslanske skupine ZaAB. Če bi prišlo do izstopov iz ZaAB, potem se bomo na to ustrezno odzvali." Tako Möderndorfer kot tudi SMC za pojasnila glede prestopa danes niso dosegljivi.

Poslanska skupina ZaAB ugasnila, preostali dve bi poslansko skupino nepovezanih

Poslanska skupina ZaAB, ki je na začetku mandata štela štiri člane, po odhodu Petra Vilfana, ki je prestopil k Desusu, in Möderndorferja tako ne more več obstajati, saj poslovnik državnega zbora kot pogoj za poslansko skupino določa najmanj tri poslance.

Preostali poslanki ZaAB-a Bratuškova in Mirjam Bon Klanjšček sta tako včeraj napovedali, da se bosta z nekdanjim članom SMC Bojanom Dobovškom povezali v poslansko skupino nepovezanih poslancev. Dokumentacijo so danes tudi uradno vložili.

Zaplet zaradi članstva v stranki?

A pri ustanovitvi te bi se lahko zapletlo, saj sta obe poslanki tudi članici stranke ZaAB. Poslovnik pa določa, da so lahko člani nepovezanih le poslanci, ki so bili izvoljeni z list volivcev, in poslanci, ki jim je prenehalo članstvo v politični stranki. Kot pa zagotavljajo v ZaAB, njuno delovanje v stranki oziroma obstoj stranke ni pod vprašajem, si bodo pa močno prizadevali za ustanovitev poslanske skupine.

O izpolnjevanju pogojev za poslansko skupino nepovezanih poslancev bo tako odločal predsednik parlamenta Milan Brglez.

Komentarjev 7
  • nostradamus 05:35 09.september 2015.

    ne samo jani 99% je istih skrbijo le za svoje riti tisti 1% postenjakov pa itak nic ne more in potem se cudimo ko drzava iz dneva v dan bolj tone

  • dragec 23:42 08.september 2015.

    Menda Jani odhaja v SS D SS

  • Ferluci 23:13 08.september 2015.

    Z Modrimdolfijem si Cmerar bore malo pomagal. Najverjetneje ga je res sprejel samo zato, da ga bo učil leporečja. Vsebina tako ni pomembna.