Slovenija
13 ogledov

Janković dobil tri podpise poslancev

Ustanovitveni kongres stranke Lista Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija. Boštjan Tacol
Pozitivna Slovenija, stranka Zorana Jankovića, bo na predčasnih volitvah kandidirala s podpisi treh poslancev.

Podpise so za Jankovićevo stranko Pozitivna Slovenija prispevali poslanci Matjaž Zanoškar, Alojz Posedel in Renata Brunskole.

Brunskoletova, Zanoškar in Posedel so se z Jankovićem sestali že nekaj dni pred ustanovitvijo stranke, ko je Janković pojasnil, da so omenjeni poslanci potencialni kandidati na njegovi listi. Medtem ko je bila Brunskoletova že tedaj odločena za kandidaturo na njegovi listi, pa se Posedel in poslanec DeSUS-a Zanoškar za zdaj še nista javno izjasnila.

 

Pozna že vse

Sedaj nepovezani poslanec Posedel je podporo Jankoviću pojasnil z besedami, da je v dveh poslanskih mandatih "od blizu spoznal vse" in je glede na to prihod takega kandidata, ki je "v življenju nekaj naredil, še edino upanje". Sloveniji pa se po njegovih ocenah "slabo piše", ne glede na to, kdo bo zmagovalec na volitvah.

Na ustanovitvenem kongresu Jankovićeve stranke je bila tudi nekdanja poslanka Cveta Zalokar Oražem, ki je zapustila stranko Zares, vendar se o kandidaturi za stranko sedanjega ljubljanskega župana še ni odločila. Mediji v zadnjih dneh poročajo tudi, da SD zaradi Jankovića zapušča poslanka Melita Župevc.

Komentarjev 14
  • privat 13:47 09.november 2012.

    koliko podpisev pa bi dobil ,da se ga spravi v zapahe???

  • jugović 00:02 04.november 2011.

    Kučan pa njegov boter. Ko mu z enim ni uspelo že poskuša ponovno. Upam da brez uspeha.

  • xy 22:42 02.november 2011.

    dej pej že