Slovenija
22 ogledov

Janković ≠ Kučan, SDS ≠ SDS

Paradoks. Janković je pokazal, da mu Kučan ni vzor. Janša
 pa ne ve, ali bi branil svoja stališča ali ne.

Goran Novković (Foto: Žurnal24) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Hamletovski rek Biti ali ne biti je v Sloveniji dobil novo pojavno obliko: Biti v kafiču ali ne biti v kafiču. Veliko gostilniškega, ne pa državniškega obnašanja smo videli v zadnjem tednu. Pa čeprav se Janša in Janković sploh še nista sestala v kafiču.

Zoran Janković je brez dvoma konsistenten pri svojih izjavah. SDS je izključeval pred volitvami in izključuje jo tudi po njih. Če mislite, da ne, potem se vprašajmo, zakaj v dobro Slovenije ni zamižal in se vendarle udeležil srečanja z Janšo v parlamentu. V očeh Slovencev bi ravnal državniško. Pa še malce bi se sprehodil po prostorih, ki jih bo najbrž še velikokrat obiskal. Kaj pa je narobe z njimi?

Ampak ne. Janković pač ne more prek svojega ega. Četudi bi bilo zanj veliko bolje, da bi se zgledoval po svojem vzorniku Kučanu, ki se je šel za Slovenijo pogovarjat tudi z Miloševićem. Zato Milanu Kučanu predlagam, naj Jankoviću svetuje, da se manj obremenjuje z Janšo in deluje državniško v dobro državljanov.

Čeprav ima Janković prav, ko – sicer že kot papagaj – ponavlja, da Janša eno govori, drugo pa dela. Prvak SDS je pred volitvami “državniško” govoril o tem, da bo treba po volitvah stopiti skupaj za Slovenijo in si skupaj prizadevati za ključne cilje. Potem pa ne le da ni hotel k Jankoviću na razgovor, ker je Janša pač nekaj posebnega, ampak se je prek svoje spletne strani začel ubadati z analizo o – trenirkah.

Najprej na uradni strani stranke SDS objavijo sporen zapis neznanega “junaka”. Nato se Janša sprenevedavo distancira od njega, češ da kolumna na uradni strani SDS ni stališče SDS. Nedolgo za tem pa spet brani zapisana stališča, češ da naj bo vsak ponosen na svoje nacionalno poreklo. Čeprav je jasno, kako se razume zapis neznanega “junaka”, da “bo Slovenija ob 20. obletnici državnosti za predsednika vlade dobila Srba in socialističnega tajkuna v eni osebi”.

Na takšno pohvalo bi bil pa res vsakdo ponosen. Ne nas basat'!

Komentarjev 14
  • Veteran 22:00 27.maj 2012.

    Novković ti pa res ne veš kaj govoriš.

  • SVARUNKA 08:54 31.januar 2012.

    PROTIZAKONITA IN PROTIUSTAVNA IZJAVA PREDSEDNIKA DRŽAVE DANILA TURKA - DIREKTEN NAPAD NA USTAVNOST IN ZAKONITOST REPUBLIKE SLOVENIJE IN IZPODKOPAVANJE NJENEGA PRAVNEGA SISTEMA IN TEMELJEV DRŽAVEIzjava Danila Turka v medijih danes, dne 25.1.2012 dokazuje, protiustavno in protizakonito delovanje predsednika ...prikaži več ter zavzemanje za protiustavnost in protizakonitost. Pravnomočni obtožni predlog in pravnomočna obtožnica sama po sebi ne pomenita še prav ničesar. Šteje se, da je kriv, kdor je obsojen na zakonitem in nepristranskem sodišču s pravnomočno sodno odločbo. Dokler sodba ni pravnomočna, se šteje za nedolžnega vsak, tudi tisti, proti kateremu poteka predkazenski ali kazenski postopek, kar navaja in zagotavlja Ustava RS.Zato je t.i. "kazenski" postopek, ki poteka proti g. Janezu Janši brezpredmeten, saj se gospod Janša šteje za nedolžnega. Pa tudi sicer je postopek montiran in gre v bistvu za za konstrukt s strani starih struktur s Kučanom na čelu, ki je mimogrede, ob

  • Žurnalček 10:30 22.december 2011.

    Nonkoviću kaj se greš in predstavljaš mitraljesca kot eno relevntno politično osebnostjo. Mitraljezac je politično mrtev in če se tega zaveš prej, tem bolje zate. No lahko se vrne in skoči na vrh , vendar izključno kot Dolfe, kar pa ...prikaži več pa mislim da si tega tudi ti ne želiš. A za kaj je politično mrtev. Zaradi Mercatorja , Mercator je njegova grobnica, sam žal ta grobnica bo pokopala tudi pol Slovenije. Ti pa o njem še nekaj govoričiš, dej no bit resen.