Slovenija
7 ogledov

Janković milijonov še ni odpisal

Zoran Janković Špela Mohorič
Milijoni. Mestna občina Ljubljana se bo pritožila na odločbo okrajnega sodišča.

Okrajno sodišče je zavrnilo odškodninski zahtevek mestne občine Ljubljana ter občin Trzin, Šempeter-Vrtojba in Log-Dragomer, ki so ga proti državi vložile zaradi sprememb zakona o financiranju občin med prvim mandatom vlade Janeza Janše. Omenjene občine so od Republike Slovenije zahtevale vračilo skupno 58,4 milijona evrov, kolikor je po njihovih izračunih znašal njihov proračunski.

Okrajno sodišče v Ljubljani je njihov tožbeni zahtevek zavrnilo, MOL pa naj bi se po pisanju Dnevnika odločila, da se na odločbo sodišča pritoži. Kot menijo, je bil tožbeni zahtevek zavrnjen z obrazložitvijo, da ravnanje parlamenta, ki je sprejel spremenjen zakon o financiranju občin, za katerega je ustavno sodišče ugotovilo, da je v neskladju z ustavo, ni protipravno ravnanje, s čimer se ne strinjajo, še piše omenjeni časopis. Mestna občina Ljubljana namreč ugotavlja, da ima po ustavi vsak, ki mu je bila prizadejana škoda, pravico do odškodnine. Zakon je poleg začel veljati brez prehodnega obdobja.

Sprememba zakona o financiranju občin je bila ena glavnih točk spora med Zoranom Jankovićem in Janezom Janšo v njegovem prvem madnatu. Zakon je začel veljati 1. januarja 2007.

Komentarjev 5
  • privat 21:49 07.december 2012.

    močno verjamem da se bo ustanovilo neko zasedanje ,ki bo dalo pogum malemu človeku da Vas preganja ...miljoni?? Jaz pa za kruh nimam??

  • dragec 12:06 07.december 2012.

    Gde si bre Zoki, kako žena, kako deca????

  • feferon 11:38 07.december 2012.

    Saj je Lj lepa, ampak ostala mesta so tudi potrebna marsičesa. Zdaj si pa nekateri želijo spomenike slave postavljat,v času krize...