Slovenija
18 ogledov

Janković pojasnjuje: "Gre za politično gonjo proti meni"

Zoran Janković Špela Mohorič
Janković v sporočilu za javnost obširneje pojasnjuje aktualne afere. Znova je pozval, naj pristojni organi opravijo svoje delo.

"Ne morem se znebiti občutka, da gre za politično gonjo proti meni, županu Ljubljane in predsedniku stranke Pozitivna Slovenija," v uvodu zapiše Zoran Janković.

Preiskava še ni sojenje

"Pri nakupu lokacije za Mercator center v Nišu ni šlo za sporne posle, prav tako ni prišlo do zlorabe položaja ali kaznivega dejanja," zapiše in doda, da sama preiskava še ne pomeni sojenja. Hkrati je prepričan, da bo preiskava dokončno pokazala, da ni nikakršnih razlogov za obtožbo.

Za posojilne posle Grepa izvedel iz medijev

"Mestna občina Ljubljana je družbi Grep plačala vse obveznosti," pravi Janković in nadaljuje, da je za posojilne posle družbe Grep izvedel šele iz medijev: "Ob njih se zastavlja vprašanje, kako je mogoče, da je Grep podjetju Baza Dante posodil milijon evrov, Baza Dante je januarja 2012 ves izposojeni denar (skupaj s sedemodstotnimi obrestmi na letni ravni) vrnila, pri tem pa naj bi vseeno ostalo še 400 tisoč evrov v zasebnih žepih. Tak račun se preprosto ne izide."

Ponovil je, da bo Durs končno izdal uraden dokument o preiskavi.

Ni vplival na spremembo namembnosti

Pojasnjuje tudi zaplet z zemljiščem podjetja Baza Dante. Pravi, da so bila omenjana zemljišča del večjega območja urejanja, ki je bilo v dolgoročnem planu občin in mesta Ljubljana 2000 iz leta 1986 že zazidljivo in namenjeno inštitutom in univerzi.

Sprememba namembnosti je bila sprejeta leta 2002, Mestna občina Ljubljana predkupne pravice na omenjenem zemljišču ni uveljavljala, ker "solastniški delež, ki ga na tej parceli že ima, zadostuje za izvedbo potrebne infrastrukture".

"Zoran Janković nisem niti po funkciji niti v časovnem sosledju tisti, ki bi sploh lahko predlagal spremembo namembnosti omenjenega zemljišča, zato so vsa namigovanja in obtožbe o moji vpletenosti v spremembo namembnosti zemljišč neutemeljena in neresnična," zapiše.

V bran Lekarni

Za konec se je postavil še v bran Lekarni Ljubljana. Poudarja, da so v poročilu o poslovanju zapisane domneve in ne ugotovljena dejstva. S podeljevanjem jabolk zvestobe za izdane recepte pa da tudi ne krši zakonodaje.

"Prav tako je zavajajoče poročanje medijev, da sem ministra za zdravje Tomaža Gantarja pozval oziroma celo posvaril, naj poročila o nadzoru Lekarni Ljubljana ne objavi. Pisanje medijev je zanikal sam minister Gantar," pravi Janković.

Komentarjev 13
  • privat 07:58 27.maj 2012.

    vsekakor politična gonija je to,samo zopet se preganja jasen kriminal!! Če bi bil pošten ,bi danes bil velik človek,kmalu pa pavšetova ali pobeg v beograd

  • sintesi 06:48 27.maj 2012.

    kdo je prodal rusom sanirano industrijo jekla (SIJ), kdo je egipčanom prodal iskraemeco, kdo je vodil in potopil intereuropo, kdo je kupoval patrie......in kdo je povzročil predčasne volitve, zgubil in s pritlehnimi igricami sestavil kvazi koalicijo.....joj ljudje kje vam je ...prikaži več pamet. In tole v trenutku ko je prva tema referendum, tole se je seveda moralo zgoditi ker diši po zlomu komaj sestavljene vlade. Škoda ker smo tako naivni, imamo štrajk policistov in namesto da bi šli na cesto kjer nas bi represivni organi še podprli, čakamo kaj se bo zgodilo. Žalostno!!!!!!!

  • bojovi 11:26 26.maj 2012.

    Ne morem biti bolan, sem velik nasprotnik SDSa. Drugače rečeno msilim s svojo glavo.