Slovenija
11 ogledov

Janković še nič o stroških

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Park Stožice. Občina naj bi za dodatna dela plačala 21 milijonov evrov.

“Dodatni stroški v zvezi s spremembami, ki so nastale na projektu po zahtevah naročnika, še niso znani in potrjeni,” so nam sporočili iz kabineta župana Zorana Jankovića.

Finančna analiza KPMG o Grepovem projektu Športni park Stožice je pokazala, da naj bi Mestna občina Ljubljana (MOL) za dodatna dela na infrastrukturi (ogrevalna dvorana, pomožno igrišče ...) plačala 21 milijonov evrov, so poročale Finance. Poleg tega naj bi MOL Grepu vsako leto plačala 1,8 milijona evrov za uporabo 800 parkirnih prostorov za avtomobile in sto za avtobuse.

Iz analize KPMG Ugotovitev.
Grep bi bil sposoben vrniti desetletno posojilo v višini 150 milijonov evrov. Ena od predpostavk pa je, da bi bila najemnina za kvadratni meter v trgovskem delu več kot 17,08 evra – za zdaj je povprečje le 14,88 evra.
Ocena Financ. Projekt Stožice bi bil finančno vzdržen, če bi imel Grep le okoli sto milijonov evrov 20-letnega posojila ali 65 milijonov evrov desetletnega posojila.

Morebitno doplačilo
Odgovora z MOL na vprašanji, kako bodo dodatne stroške financirali in ali bo zato potreben rebalans proračuna, nismo dobili. Odgovorili so le, “da bo končni znesek morebitnega doplačila določen tako, da bodo ugotovljene dejanske količine dodatnih del po zahtevah naročnika, ki jih bo predhodno preveril in potrdil strokovni nadzor, potem pa supernadzor naročnika”. Dodali so, da tudi podatki o plačevanju za parkirne prostore še niso znani oziroma
potrjeni.

Uroš Ogrin o analizi
Uroš Ogrin, direktor Grepa, je dejal, da analize KPMG (naredili so jo za NLB in SID banko) še ni videl: “Ne vem, če gre za isto analizo, ki so jo delale banke na podlagi našega investicijskega načrta.” Na vprašanje, kaj je novega v zvezi z najemom 150 milijonov evrov visokega posojila, pa je odvrnil, da o tem do petka ne bo dajal izjav.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.