Slovenija
42 ogledov

Janković toži Javno razsvetljavo

jankovic Žurnal24 main
Mestna občina Ljubljana je vložila tožbo, v kateri zahteva razdrtje dvajsetletne koncesijske pogodbe z Javno razsvetljavo Ljubljana.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je prek odvetniške pisarne Colja & Rojs vložila tožbo za razdrtje dvajsetletne koncesijske pogodbe z Javno razsvetljavo Ljubljana (JRL). Tožbo na občini utemeljujejo s spremembo lastništva JRL.

Prejšnja sestava lastništva Javne razsvetljave Ljubljana je bila idealna za zaščito javnega interesa. Zdaj pa se je lastništvo preveč nagnilo na stran tistega, ki si želi zgolj dobiček, je po poročanju današnjega Dela v torek dejal ljubljanski župan Zoran Janković.  MOL ima v podjetju 43,7-odstotni delež, 51,15-odstotni delež pa je v lasti podjetja Enluks.

Janković zaposlene obvestil o tožbah
Janković je v današnjem pismu zaposlene v Javni razsvetljavi obvestil o tožbah za razdrtje koncesijskih pogodb proti nekdanjemu in sedanjemu direktorju. Župan pravi, da sta tako nekdanji direktor Javne razsvetljave Jože Šolar kot novi direktor Marko Bizjak predlog občine podprla in mu zagotovila, da bosta delnice vseh delničarjev prodala Energetiki Ljubljana, ki je v večinski lasti občine.

Delnice, s katerimi je Enlux pridobil večinski delež v Javni razsvetljavi, so bile po županovih besedah prodane še pred formalnim zaključkom postopkov. "Nakup delnic je bil sicer izveden legitimno, vendar pa so bile kršene koncesijske pogodbe in hkrati prikrivane informacije," piše Janković, ki se ob tem sprašuje, zakaj so delnice prodali po nižji ceni, kot je za delnico vseh delničarjev pripravljena ponuditi občina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.