Slovenija
81 ogledov

Janković zasluži tisoč, potroši 44 tisoč

Vesna Dolenc Jure Janković Mediaspeed.net
Jure Janković, poslovnež in sin Zorana Jankovića, uradno prejema dober tisočak plače na mesec. A zgolj v enem dnevu lanskega decembra je za različne namene potratil kar 44 tisoč evrov. Njegovi računi že pod drobnogledom preiskovalcev.

Mlajši sin župana Ljubljane je lastnik družbe Electa, za vodenje katere vsak mesec na svoj račun dobi 1.015 evrov, poročajo današnje Slovenske novice. Sodeč po izpiskih s kreditne kartice Jureta Jankovića, ki so jih pridobili pri časniku, pa je v enem dnevu lanskega decembra s svoje platinaste kartice Diners prenakazal ali plačal okoli 30 tisoč evrov. Med drugim je plačal globo za prekrške, odplačal kredit, svoji ženi Vesni nakazal dva tisoč evrov ... Hkrati je nekaj več kot 14 tisoč evrov istega dne porabil še s kartice Mastercard.

Istega dne, torej 20. decembra, pa je na njegov račun prišlo tudi skrivnostno nakazilo 60 tisoč evrov. Kdo in zakaj mu jih je nakazal, naj bi izdatno zanimalo preiskovalce, navaja časnik, ki opozarja, da je Janković že aprila 2009 v dveh dneh potrošil kar 668 tisoč evrov.

V Švici odpira račune

Janković ima sicer v Švici odprtih kar šest računov, so včeraj razkrili na Pop TV. Tri je odprl junija letos. Teh računov naj ne bi prijavil Davčni upravi, zaradi česar naj bi bil v postopku.

Njegov oče Zoran Janković naj bi pred bližajočimi se parlamentarnimi volitvami prav danes najavil svoje namene glede vstopa v politiko na državni ravni.

Komentarjev 10
  • Veteran 20:14 12.oktober 2011.

    Ko bo očka Jankovič premier mora biti Jure Jankovič finančni minister, saj to je genialen otrok in rešitelj financ v Sloveniji, glejte in občudujte iz 1000 EVRO je ustvaril 44.000 EVRO.Jure Jankovič, ti si pravi finančni čudes, sicer nič ...prikaži več takega, saj je vendar sin očka Jankoviča. Saj veste pregovor o jabolki,ki ne...

  • gec 17:28 11.oktober 2011.

    "Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si".

  • privat 17:15 11.oktober 2011.

    naj sova odpre svoje arhive ...in začudili se boste zakaj noben neukrepa!!