Slovenija
20 ogledov

Jankovića je hotel izsiljevati

Jožka Hegler in Zoran Janković. Dejan Mijović
Ali je Heglerjeva ravnala prav ali ne, ko je podpisala svetovalno pogodbo z liechtensteinskim podjetjem, ki je bilo povezano z Andrejem Oblakom, je zdaj brezpredmetno razpravljati, pravi ljubljanski župan.

"Jožka Hegler je v šestih letih sodelovanja z mano dokazala, da je dobra direktorica, najprej ljubljanskega stanovanjskega sklada, zdaj mestne uprave. Brez dvomov absolutno stojim za njo," je danes izjavil ljubljanski župan Zoran Janković.

Spomnimo, Heglerjeva se je v zadnjih dneh znašla v središču pozornosti, ker je leta 2006 z liechtensteinskim podjetjem Sebua Aktiengesellschaft podpisala pogodbo o posredovanju in svetovanju, za katero je plačala skoraj 700 tisoč evrov. To sodelovanje ji je predlagal Andrej Oblak, eden od nekdanjih vodilnih v skupini Hypo, ki so ga kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) julija ovadili zaradi utemeljenega suma storitve dveh kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic – družbi svojega očeta iz Liechtensteina naj bi zagotovil premoženjsko korist v višini 2,5 milijona evrov, za kolikor naj bi oškodoval družbo iz skupine Hypo.

Z Oblakom ni hotel imeti opravka

Ali je to, da je sklenila sporno pogodbo, prav ali ne, je po Jankovićevih besedah zdaj brezpredmetno razpravljati. Izpostavil pa je pozitivne stvari te pogodbe, saj je Heglerjeva na podlagi te kupila 300 stanovanj v Celovških dvorih po ceni 1.350 evrov za kvadratni meter, kar je za polovico manj, kot so bile takrat tržne cene. Meni tudi, da je zdaj večji problem, da je v Celovških dvorih še 400 praznih stanovanj.

Na vprašanje, ali bi podpisal tako pogodbo kot Heglerjeva, ni hotel odgovoriti. Dejal je le, da je Oblaka srečal le enkrat: "Ko so mi ga predstavili, sem odšel od mize. Občino je želel izsiljevati z visokimi cenami zemljišč, ki smo jih potrebovali za Božičevo cesto. Po tem lahko rečem, da s takimi ljudmi ne bi imel opravka." 

Komentarjev 1
  • franke 16:41 06.avgust 2013.

    JAZ BI TUDI STAL ZA NJO ,ČE BI KASIRU 400.000€. BANDA