Slovenija
78 ogledov

Jankovića je ujel tudi pravi radar

Zoran Janković Špela Mohorič
Nedavna prehitra vožnja Zorana Jankovića ni bila ujeta le na videoposnetku, pač pa jo je verjetno zabeležil tudi stacionarni radar, kar pomeni, da je samodejno stekel prekrškovni postopek.

Ljubljanskega župana in predsednika PS Zorana Jankovića so konec tedna ujeli, da je na avtocesti med Koprom in Ljubljano, kjer je hitrostna omejitev 130 oziroma ponekod 110 kilometrov na uro, povprečno vozil med 190 in 200 kilometri na uro, večkrat pa je tudi presegel hitrost 200 kilometrov na uro.

Na policiji so pojasnili, da je tako divjanje po avtocesti nedopustno, vendar pa videoposnetek ni dovolj, da bi se sprožil postopek.

"Rezultati meritev hitrosti so zakonsko veljavni in uporabni le takrat, ko je hitrost merjena z merilniki, ki so tipsko odobreni in hkrati izpolnjujejo meroslovne in z njimi povezane tehnične zahteve," so pojasnili.

Vendar pa je na slovenskih avtocestah postavljenih deset stacionarnih merilnikov hitrosti, "med drugim tudi na odseku, ki se v povezavi s konkretno prehitro vožnjo omenja v medijih, in ti avtomatično beležijo prehitro vožnjo vozil, na podlagi katerih steče prekrškovni postopek. Če je vozilo na omenjenem odseku, kjer stoji radar, prehitro vozilo, je prekrškovni postopek torej avtomatično stekel".

Komentarjev 32
  • jons 22:27 27.julij 2012.

    v čem sta si različna? v številu afer dragi "broj jedan" ;-)1 (ki jo žvečijo že celo večnost) proti ∞ (beri neskončno, ki pa se ravno tako vlečejo... pod preprogo)

  • agakhan 13:12 27.julij 2012.

    Tvoj tudi, sovraštvo pred pametjo.

  • agakhan 13:11 27.julij 2012.

    Živijo, so pismeni, na žalost pa slabo razumejo kar berejo - oz. ko vidijo priimek Jankovič, jim je že vse jasno. Običajno takšnim ni pomoči. Lep dan