Slovenija
82 ogledov

Jankovićev voznik služil s Stožicami

slovenija 1.3.2012, Ljubljana, intervju Zoran Jankovic, kandidat za zupana Ljubl Špela Mohorič
Anton Orkič, ki je bil desetletje voznik Zorana Jankovića, je vsaj dve leti prejemal provizije za iskanje najemnikov v trgovskem centru Stožice, ki ni bil nikoli dokončan.

"Ja, Orkič je bil osem let moj voznik v Mercatorju, nato še leto in pol na Mestni občini Ljubljana. Bil je izjemen sodelavec, zdaj je v pokoju," je o Antonu Orkiču, lastniku podjetja Kofetek, povedal ljubljanski župan Zoran Janković. Pop TV je razkril, da je Orkič vsaj dve leti prejemal provizije za pridobivanje najemnikov za poslovne prostore in lokale v trgovskem centru v Stožicah, čeprav ta ni bil nikoli zgrajen. Med drugim je le dva dni po ustanovitvi njegovo podjetje že podpisalo pogodbo z avstrijsko Supernovo, ki je nameravala v Stožicah zgraditi trgovski center. Tako je zaslužilo več deset tisoč evrov, nekatere pogodbe pa so bile podpisane celo, preden je bil Kofetek sploh ustanovljen, je poročal Pop TV.

Je šlo za fiktivne posle?

Podjetje Orkiča naj bi brez referenc med drugim sklenilo posle z Intersportom, Lekarno Ljubljana in Casinojem Stožice, so še razkrili in dodali, da gre verjetno za dogovorjene posle, ker je Kofetek dobil provizijo za tiste, ki so bili podpisani več kot eno leto pred začetkom njegovega delovanja. Račun za provizijo najemniških pogodb s podjetjema Intersport in Orexis naj bi Orkič izstavil kar dve leti po izvedenem poslu. Podjetje Jankovićevega voznika je tako dobilo vsaj 70 tisoč evrov, je še poročal Pop TV.

Kofetek je Avstrijcem na mesec za svoje storitve zaračunaval med 12 tisoč in 25 tisoč evri. Prvi račun je izstavil že en teden po tem, ko je dobil pooblastila, da začne iskati najemnike, nato pa jih je izstavljal vse do konca lanskega leta; v tem času naj bi pridobil 24 najemnikov, je poročal Večer. Dodali so, da obstaja sum, da je šlo za fiktivne posle, ker so nekateri domnevni najemniki, ki jih je Kofetek našel, zanikali, da bi z njim sodelovali.

 

 

Komentarjev 15
  • mirko 13:41 09.avgust 2013.

    Južnjaška posla. Ravno zato je naša država tam kjer je, zato ker imamo preveč južne golazni, še posebej v Lj. Plačujemo davek za 50 letno skupno bivanje z čefurji. Sedaj smo okužen narod in težko se bomo pozdravili, vsaj v kratkem času ne.

  • Avatar čavez
    čavez 13:21 09.avgust 2013.

    V sloveniji najbolj razširjen poklic je podjetniški, občinski, državni, vladni lopov.

  • Šemefuky 12:31 09.avgust 2013.

    Boter 4 čarapan Zokiboy bo za pomiritev strasti kandidiral za EU poslanca, če ne pridejo prej JJevi na oblast in ga pošljejo Černigoju v knjižnico na bralne vaje. Če se ga Korenjak z Brezigarco loti bo vse te dnevne bravure ...prikaži več okoli njega težko razložil pristojnim.