Slovenija
561 ogledov

Jankovićeva varuhinja državnega premoženja

Zdenka Grozde Žurnal24 main
Zoran Janković naj bi si na vrhu Soda želel Zdenko Grozde, a naj ne bi bil uslišan. Uprave Soda naj ne bi prevzela njegova direktorica, ampak nekdanji šef družbe Tomaž Kuntarič.

Nekdanji predsednik vladajoče Pozitivne Slovenije Zoran Janković želi na vrh Soda postaviti direktorico Javnega holdinga Ljubljana (JHL) Zdenko Grozde (na fotografiji desno), piše današnji Dnevnik v prispevku z naslovom "Janković naskakuje državno premoženje". 

Grozdetova velja po pisanju časnika za ožji Jankovićev kader, ljubjanski župan pa jo je že pred časom označil "za eno od najboljših direktoric v državi". "Zato je mogoče upravičeno domnevati, da se bo Jankovićev vpliv v Sodu in podjetjih v njegovi lasti v primeru imenovanja Grozdetove močno okrepil," sklepajo v Dnevniku.

Po pisanju Dela naj uprave Soda ne bi prevzela Grozdetova, ampak nekdanji šef družbe Tomaž Kuntarič.

Sod, ki bo do ustanovitve Slovenskega državnega holdinga (SDH) bedel nad državnim premoženjem, trenutno kot vršilec dolžnosti upravlja Peter Ješovnik, v upravi sedita še Igo Gruden in Nada Drobne Popovič.

Nadzorniki po meri župana

Vlada je po pisanju časnika Delo sicer danes že imenovala nove člane nadzornikov. Med šesterico sta po pisanju Dnevnika dva, ki sta tako ali drugače povezana z Mestno občino Ljubljana: Samo Lozej, direktor Te-Tola, in Nives Cerar, mestna svetnica na Listi Zorana Jankovića, ki občino zastopa tudi v svetu njenega stanovanjskega sklada.

Dve imeni prihajata iz kvote SD (Otmar Zorn in Roman Dobnikar), po en sedež pa bosta dobila DL (Aleksander Mervar) in DeSUS (Stane Seničar).

Komentarjev 10
  • nostradamus 17:05 18.april 2013.

    nisem podpornik nobene politicne opcije niti katerega koli politika a vseeno ne morem mimo dejstva da se dogaja velika politicna prevara1.protestniki so vztrajali na protestih vse do padca prejsnje vlade 2.strukelj and company so prav tako utihnili ...prikaži več po menjavi oblasti3.zahteve protestnikov so bile dokaj jasne a so sedaj potihnilekakor koli vsak laik bi dojel da so bili protesti dobro rezirani z strani dolocene politicne opcije z povsem dolocenim namenom naj zivi skorumpirana in razdeljena drzava v kateri je ze vsaka 3 druzina na pragu revscine

  • Šemefuky 16:30 18.april 2013.

    Čarapan je izbral to dekle, ker se verjetno dobro pretepa kot njegove snahe po lokalih. Nekdo ga mora braniti, ker sam se ne zna.On in PreVirant sta kombinacija za stečaj države, plagiBratuškova je pa njuna fizikalka.

  • sweetdogs 14:19 18.april 2013.

    ne 'poskušal'... Zoki ima vse niti v rokah! Pa še odgovornosti mu ni potrebno prevzet... za to ima nastavljeno lutkico, ki se ji dopade, da je na položaju premierke...