Slovenija
20 ogledov

Jankovićevi morebitni listi samo odstotek

Pahor Janša Boštjan Tacol
Oktobrski Politbarometer pokazal, da je več kot polovica volivcev še neopredeljenih. Največ glasov bi dobila SDS, sledi SD.


Po podatkih Politbarometra bi SDS dobila 16 odstotkov glasov, SD pa devet odstotkov. Na tretjem mestu sta pristala DeSUS in SLS s po štirimi odstotki, sledita LDS in SNS. Za Stranko za trajnostni razvoj bi glasovala dva odstotka volilcev. Kar 50 odstotkov anketiranih pa je neopredeljenih.

Le odstotek za Jankovića

Rezultati pa niso bili naklonjeni morebitni Listi Zorana Jankovića. Čeprav mu je anketa Ninamedije za Mladino namenila 9,8 odstotka, bi po Politbarometru dobil le en odstotek glasov. Enako bi se godilo NSi in Zaresu, Gibanje za Slovenijo, v katero se združujejo župani, pa je pristalo pri nič odstotkih. Za Jankovića kot predsednika vlade pa bi vseeno glasovalo 17 odstotkov.

Niko Toš s Centra za raziskovanje javnega mnenja, kjer so raziskavo opravili, je na današnji predstavitvi rezultatov opozoril, da anketirancem sicer niso našteli nabora strank, ki bi jih volili, ampak so anketiranci sami povedali ime stranke. Zato ta raziskava ni napoved volitev, je pojasnil.

Nikola Damjanič z Ninamedie je povedal, so v svoji anketi anketirancem našteli stranke in liste. Anketiranci so se nato opredelili do tega, katero od naštetih bi verjetno volili.

Komentarjev 2
  • Trsten 12:36 08.oktober 2011.

    DamjaniĆ je Zokijev prijatelj, le zakaj je Ninamedija dodelila Zokiju največji odstotek od ostalih anketarskih hiš.

  • pesjan 17:58 07.oktober 2011.

    a ni včeraj dal izjavo da ga politka ne zanima ? mejdun, že zdej lagal in vedno laže >tajkun srbski ..