Slovenija
74 ogledov

Jankoviću grozijo s smrtjo

Zoran Janković Boštjan Tacol
Policija bo zaradi groženj s smrtjo, ki jih je v zadnjih dneh prejel tako v pisemski kot v elektronski obliki, začela varovati najverjetnejšega mandatarja in poslanca Zorana Jankovića.

Jankovića bodo, kot so za Dnevnik potrdili na policiji, varovali "na podlagi ocene ogroženosti in v skladu z uredbo o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija".

Policijo naj bi predvsem skrbela varnost Jankovića na silvestrovo, saj se namerava nekdanji ljubljanski župan sprehoditi po ulicah glavnega mesta.

Po podatkih omenjenega časnika, naj bi bili poleg Jankovića groženj s smrtjo deležni tudi drugi posamezniki, ki so se javno medijsko izpostavili proti načinu šikaniranja, izraženem v pismu Tomaža Majerja, ki ga je na svoji spletni strani objavila stranka SDS. Policija vse omenjene primere še preiskuje.

Kakšnega varovanja bo sicer deležen Janković, še ni znano, saj tega na policiji niso želeli razkriti. Policijsko varovanje državnih funkcionarjev pripada predsednikom republike, vlade in parlamenta ter trem državotvornim ministrom (obrambno ministrstvo, ministrstvo za zunanje zadeve in ministrstvo za notranje zadeve).

Komentarjev 52
  • Slovenijaje Kriminal 11:31 02.januar 2012.

    Ivan Kramberger ali...Ivek sem jaz...Ivek si ti...Iveki smo mi vsi !!! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnica o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu dan danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...ZAKAJ SITUACIJA KOT JE V "SLOVENSKI" DRZAVI...KDO ...prikaži več SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI...v google vnesite tekst "Ivan Kramberger ali...Ivek sem jaz...Ivek si ti...Iveki smo mi vsi"....http://smrtkomunizmusvobodanar­odu.blogspot.com/http://iveksemsismovsi.blogspo­t.com/V Anglescini(kniga).http://myshortbiography.blogspot.com/

  • privat 09:20 02.januar 2012.

    predlagam fašistom naj se držijo volji naroda...to so merila fašizma in socializma. Če je Jankovič zmagal je to TREBA podpreti vsaj toliko časa dokler ga ne začne delati izven napisanih ,sprejetih določil!! Pač danes se že tko al tko da ...prikaži več vse kupiti..in dogovoriti ,ni potrebno groziti in moriti ...kAJ JE TO MOGOČE SAMOZVANA rep.srbska??

  • privat 08:40 02.januar 2012.

    to se ni za čuditi...živimo v fašizmu z malimi koraki k socialni državi!! Kaj je naslednji korak fašistov po grožnjah je pa zastrašujoč....