Slovenija
21 ogledov

Janša brani Mateja

Janša si ne bo dovolil odvzeti pravice do komentiranja končanih postopkov. Žurnal24 main
Premier Janez Janša odločno nasprotuje tezi, da se končanih postopkov katerekoli oblasti ne sme komentirati. Sodniki stavkajo v času, ko imajo najvišje plače.

"Kdo je kriminalec, ne odločate vi, gospod Janša," je v parlamentarni polemiki s predsednikom vlade dejal Jožef Školč (LDS), ki meni, da Janša "ne najde dobrih besed" le za tiste ustanove, ki "mu nastavijo ogledalo".


Janša za klavzulo

Janša je bil kritičen do ravnanja tistih sodnikov in tožilcev, ki najprej sodijo osumljencu, "naslednji dan pa ga zastopajo". To, da ni konkurenčne klavzule, je "siva lisa" našega sistema. O odločitvi sodnika Barage pa: "Če bi danes kdo odobril hišno preiskavo, so denar in akte že pospravili – če so obstajali."

Vprašanja in odgovori

Jožef Školč © BOBO

 
Jožef Školč, poslanec LDS
Kaj boste storili z ministrom Matejem in drugimi ljudmi, ki v vaši ekipi prispevajo k eroziji razumevanja pravne države?

Janez Janša, predsednik vlade
Minister je komentiral končan postopek.
Takšen hrup samo zato, ker naj bi tožilcu, ki se je sestal z osumljencem, nadeli lisice. To je zdaj glavni problem. Kaj pa sam razlog, zaradi katerega se je to zgodilo? Isti ljudje o nekom sodijo, naslednji dan pa ga zastopajo.

Majda Potrata © Saša Despot

 
Majda Potrata, poslanka SD
V vladni brošuri pravite, da ljudem še nikoli ni bilo tako dobro kot zdaj. Večina ljudi v anketah pa zatrjuje, da živijo slabše!

Janez Janša, predsednik vlade
Vlada je izdala brošuri na začetku in koncu reform.
Te reforme pa smo izvajali s sodelovanjem vseh, ki so bili v Partnerstvu za razvoj, tudi Socialnih demokratov. V prvi brošuri smo najavili reforme tudi z nagovorom vašega predsednika.

Jože Tanko © BOBO

 
Jože Tanko, poslanec SDS
Kako ocenjujete politične in medijske pritiske na delo policije in tožilstva pri preiskavah sumov gospodarskega kriminala in korupcije?

Janez Janša, predsednik vlade
Sodniška stavka neupravičena.
Sodna veja opravlja pomembno delo, svoje odgovornosti pa se mora zavedati in svojega statusa ne more zreducirati na nekaj evrov plače. Ne pristajam na to, da velika svinjarija še ni kaznivo dejanje. Ja, katera pa? Samo majhna?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.