Slovenija
25 ogledov

Janša grdo govoril o njem

Stanislav Veniger Mojca Marot
Janez Janša kandidatu za šefa policije očital, da je brisal kazni.

Kandidat za novega šefa policije Stanislav Veniger naj bi kot šef Policijske uprave (PU) Celje leta 1997 posredoval, da policija takratnega direktorja Cestnega podjetja Celje ni kaznovala zaradi vožnje pod vplivom alkohola. To je sedanji predsednik vlade Janez Janša Venigerju očital na izredni seji parlamenta, kjer so poslanci z interpelacijo razrešili tedanjega ministra za notranje zadeve Mirka Bandlja.

“Direktorju cestnega podjetja so namerili 1,55 promila alkohola v krvi. Vendar po posredovanju gospoda Venigerja, ki je danes vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije, zadeva ni šla v postopek,” je takratni poslanec Janša zdajšnjemu kandidatu za naslednika Janka Gorška očital februarja leta 1999.

Takrat me tam ni več bilo

Veniger danes odločno zanika, “da bi kadarkoli in komurkoli brisal kazni. S celjske PU sem sicer odšel že nekaj mesecev prej, preden naj bi se brisale kazni, kar se mi je očitalo.”

Janša, ki se je pred 13 leti kot prvi poslanec podpisal pod interpelacijo, je takrat Bandlju očital, da ni vzpostavil nikakršnega nadzora nad delom policije. To naj bi dokazovalo tudi Venigerjevo domnevno posredovanje. “Takole, gor na rob papirja se napiše 'selekcija'. To pomeni, da tisti konkreten primer ne gre sodniku za prekrške oziroma v kazenski postopek, ampak nekam v predal. Tega je veliko,” je bil takrat prepričan Janša.

Venigerju se do zdaj zaradi teh očitkov ni bilo treba nikjer zagovarjati. “Potem me o tem, kar se je takrat očitalo, ni nihče več nič vprašal. Očitalo se mi je marsikaj in tako, da se niti braniti nisem mogel, ter za stvari, za katere sploh nisem vedel,” zagotavlja Veniger.

Komentarjev 1
  • 1111 08:18 07.september 2012.

    ...lih ta pravi se oglaša...saj mu brišejo in prizanašajo od kar je iz karjole padu...